Postao/la montana »02 ožu 2011, 18:58
Lijepa i cista voda, a obradovalo me to sa tim radom ribe na povrsini. Riba je vjerovatno tada uzimala mokru muhu, tj larvu koja se preobrazava u odraslu jedinku u tzv. "filmu", to jest povrsinskom sloju vode u kojem vladaju malo drugaciji zakoni fizike i gdje larva moze plutati cekajuci da joj se razviju krila i pluca. "Mokre muhe" se u pravilu ne vide golim okom, pa izgleda kao da riba dise zraka. Obicno deseci riba se izbacuju ali i ostaju pri povrsini ne gubeci vrijeme za gozbu. Tada je bitno pronaci odgovarajucu muhu i naz uzitak postaje nezaboravan.
Kamenje je odlicno i mislim da bi ga trebalo biti i "gusce" recimo na 50m, ako dozvoljavaju pravila, jer je kanal namjenjen za druge stvari. Ono vam moze pomoci da zastiti ribu od kormorana, vidri, i kozna cega sve.
Oko pravila... mislim da stimuliraju izlov kapitalaca i da je bolje primjeniti recimo izlov srednje vrste, jer kapitalci su ono sto mami goste, a i ono sto se razmnozava i smanjuje troskove poribljavanja. Na koncu nisu toliko ukusni kao oni manji primjerci, a moseta recimo staviti i gornji limit npr. 1 preko 40cm.
Bistro i javljajte nam se ovakvim lijepim slikama!
Lijepa i cista voda, a obradovalo me to sa tim radom ribe na povrsini. Riba je vjerovatno tada uzimala mokru muhu, tj larvu koja se preobrazava u odraslu jedinku u tzv. "filmu", to jest povrsinskom sloju vode u kojem vladaju malo drugaciji zakoni fizike i gdje larva moze plutati cekajuci da joj se razviju krila i pluca. "Mokre muhe" se u pravilu ne vide golim okom, pa izgleda kao da riba dise zraka. Obicno deseci riba se izbacuju ali i ostaju pri povrsini ne gubeci vrijeme za gozbu. Tada je bitno pronaci odgovarajucu muhu i naz uzitak postaje nezaboravan.
Kamenje je odlicno i mislim da bi ga trebalo biti i "gusce" recimo na 50m, ako dozvoljavaju pravila, jer je kanal namjenjen za druge stvari. Ono vam moze pomoci da zastiti ribu od kormorana, vidri, i kozna cega sve.
Oko pravila... mislim da stimuliraju izlov kapitalaca i da je bolje primjeniti recimo izlov srednje vrste, jer kapitalci su ono sto mami goste, a i ono sto se razmnozava i smanjuje troskove poribljavanja. Na koncu nisu toliko ukusni kao oni manji primjerci, a moseta recimo staviti i gornji limit npr. 1 preko 40cm.
Bistro i javljajte nam se ovakvim lijepim slikama!