I RS i Federacija imaju razvijene planove za izgradnju velikih i malih HE na svakom rukavcu kako rijeka tako i potoka nase drzave.
Malo sam prelistao i spise o tome na internetu i zacudjuje me da se uopste ne spominje sta ce te HE uciniti sa stanjem ribljeg fonda u rijekama na kojima ce se graditi.
Ne prica se nista o tome da ce se vrsiti ekstra poribljavanja, praviti putevi za ribu da se moze probiti do mjesta za mrijestenje... Nema nigdje podataka da li je vrsena analiza odnosno prognoza da li ce neke vrste biti ugrozene.. itd...
Jedino sam vidio jednu konstataciju da "izgradnja HE nece promijeniti ni ekosistem ni izgled okoline"... taj koji je to napisao nit je pjan nit je lud, on je bezobrazan i valja ga

Sta vi mislite o ovome... sta kazu udruzenja, postoje li protesti i kako se oni mogu podrzati?
Znam da nam je drzava u

Treba se boriti da ako se te HE vec grade da se naprave u skladu sa svim potrebama i da se ugrozi sto je manje moguce. Medjutim kada neko ko je odgovoran da izjavu da se ekosistem nece mijenjati, onda je to zaista zabrinjavajuce...