Neznam dali im ovo kupiti kod vas. Ako ima ptobaj ovo. Ako nema mozda mozes naruciti preko interneta. Isto tako ima tjesto od krvi za soma.
Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac
Ovo dvoje uvezes sa nekom praskastom primamom i po mome nekom skromnom misljenu trebalo bi da upali.rusko je napisao/la:Posto sam ja u zadnje vrijeme postao fasciniran odnosom prema ulovu kojeg vi sarandzije imate zaintrigiralo me malo da probam i ja kojeg "bucka" da prevarim... ALI, ja bih to pokusao da izvedem musicarenjem. Pregledao sam malo po netu sta su ljudi do sada izveli po tom pitanju i kako vidim ima dosta musicara u svijetu koji se bave tim ribolovom. Na jednom sajtu sam vidio da tip koristi musice koje imitiraju crvice i razne larve, bloodworms, i chronomids (larva "dosade" poput komarca)... i da je ta kombinacija uspjesna.
eh, da napokon dodjem do konkretnog pitanja - sta koristiti kao primamu u kombinaciji sa takvim imitacijama?
Na spomenutim sajtovima sam vidio da neki cak bacaju mrtve i ucrvale zivotinje, ali to ne dolazi u obzir... Da li bi brasno sa crvicima (maggots) i hranom za akvarijske ribe (tubifiksi i larve komarca) mogla biti realna kombinacija?
podpitanje, koja kolicina i u kom vremenskom razmaku se baca?
enko je napisao/la:Provjereno.rusko je napisao/la:Posto sam ja u zadnje vrijeme postao fasciniran odnosom prema ulovu kojeg vi sarandzije imate zaintrigiralo me malo da probam i ja kojeg "bucka" da prevarim... ALI, ja bih to pokusao da izvedem musicarenjem. Pregledao sam malo po netu sta su ljudi do sada izveli po tom pitanju i kako vidim ima dosta musicara u svijetu koji se bave tim ribolovom. Na jednom sajtu sam vidio da tip koristi musice koje imitiraju crvice i razne larve, bloodworms, i chronomids (larva "dosade" poput komarca)... i da je ta kombinacija uspjesna.
eh, da napokon dodjem do konkretnog pitanja - sta koristiti kao primamu u kombinaciji sa takvim imitacijama?
Na spomenutim sajtovima sam vidio da neki cak bacaju mrtve i ucrvale zivotinje, ali to ne dolazi u obzir... Da li bi brasno sa crvicima (maggots) i hranom za akvarijske ribe (tubifiksi i larve komarca) mogla biti realna kombinacija?
podpitanje, koja kolicina i u kom vremenskom razmaku se baca?
Probai i jedan i drugi kod nas nemaju nekog efekta.Narucivao sam ih bas iz amerike
mamci su plivajuci i bjela riba je lako skida sa udice.
Pozdrav i bistro.
Enko kao ide u ovim zimskim danima.
Ovo dvoje uvezes sa nekom praskastom primamom i po mome nekom skromnom misljenu trebalo bi da upali.
Sto se tice vremenskog razmaka najbolje ti je ako imas namjeru hraniti par dana prije ribolova da hranis u vrijeme kada ga mislis i pecati jer saran je poznat po tome sto dobro pamti i ako navikne na taj vremenski interval hranjenja imas velike sanse za ulov naravno pod uslovom da ga ima.
Kolicinski sa ovom primamo sumanjam da mozes da pretjeras al nadam se da ce ti jos neko od iskusnijih kolega sarandzija(adi,seha,amir,elvisslo) isto pomoci.