Stranica: 1/1.

SARAJEVO

Postano: 06 ruj 2010, 16:04
Postao/la pozda
BISTRO SVIM KOLEGAMA!
dali ko zna kakav je teren kod TRNOVA?nacuo sam da ima dobrih ulova i ribe?pa ako ko bolje zna da mi kaze <ribarcina>

Re: SARAJEVO

Postano: 06 ruj 2010, 16:11
Postao/la senad
Pozdrav, Pozda i dobro došao.
Ja, koliko znam, kod Trnova nema terena za plovak, jer pošto je jedina rijeka na kojoj bi mogao loviti Željeznica.U njoj ima samo salmonida, a oni se ne mogu loviti na plovak.Ako si slucajno ubacio ovo pitanje u ovu temu, javi da je prebacim u varalice ili musice, na sta si vec mislio loviti.

Re: SARAJEVO

Postano: 06 ruj 2010, 21:13
Postao/la kenan_sa
Gore ko ima malo ribe ali komada definitivno vise nema.Ima nesto malo lipljena i pastrmke ali je razrijedzena skroz.I od drugih ribara koje sam tu pitao isto su potvrdili jer se ne brine niko o toj ribi niti ko poribljava.Odes par puta da bi uhvatio jednu ili mozda dvije ribe po nekig 100-150 gr.Ne isplati se.Imas gore u blizini rijeku "Bijela" i "Crne Rijeka".Nisam ni ja nikad isao jer neznam teren ali su mi govorili da se gore ko i moze ponesto uloviti.Bistro...

Re: SARAJEVO

Postano: 08 ruj 2010, 03:04
Postao/la pozda
Pa dobro hvala vam na savjetima i na komentarima a dali znate gdje bi mogao trenutno za koji dan uhvatiti po kojeg klijena ili pastrmku u okolici Sarajeva?Bio bih vam jako zahvalan ako bi me uputili na neku dobru rijeku ali da nije daleko od Sarajeva.

Re: SARAJEVO

Postano: 15 ruj 2010, 00:26
Postao/la montana
Klijen na Zeljeznici ili Bosni, a pastrmku mozda na Miljacki... Bilo je poribljavanje iznad Sarajeva, a ima dosta i divlje.

Re: SARAJEVO

Postano: 15 ruj 2010, 11:41
Postao/la Seha
Montana sta bi od tih tvojih slika sa odmora ?

Re: SARAJEVO

Postano: 15 ruj 2010, 17:25
Postao/la montana
Bilo je vec slika sa Miljacke i Klokota. U Krupu i na Neretvu nisam nosio kameru. Ostarilo se hebiga <djed> .

Evo par slicica uz ovu temu sa Miljacke, par dana prije poribljavanja. Dan je bio julski, suncan i vruc. Riba radila odlicno, ali iskljucivo na mjestima gdje se tesko zabaci. Udaljenost minimalno 15m, a na krace daljine obavezno klececi ili preko prepreke. Varalica Fox Vibrax #2 (zlatni, srebreni i bakarni bez sara). Ukupan ulov 20kom. Sve vracene.

Pardon, ispravak krivih navoda,tek sad vidjeh da je ovo tema za plovak! Ove su uhvacene na varalicu, a lov pastrmke na plovak i mamce prirodnog porijekla na rijekama nije dozvoljen!

Re: SARAJEVO

Postano: 16 ožu 2018, 22:23
Postao/la Casper70
Bistro,
Postovani gdje se moze u okolini Sarajeva otici na pecanje sa plovkom?
Moze li usput i savjet sta koristiti kao mamac?

Pocetnik da se zna!

Re: SARAJEVO

Postano: 16 ožu 2018, 23:21
Postao/la zlaja
Pozdrav casper, možeš otići na jezero Starača u Ilijašu ,na pravom si mjestu jer su upravo ljudi sa ovog foruma sredili i dotjerali to jezero,ako Seno vidi tvoje pitanje dati će ti par dobri savjeta...