[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZxwLbenY ... r_embedded[/youtube]
Vec odavno mi se mota po glavi kako da lovim sarana na muhu, i volio bih da mi se ta zelja ostvari... eto recimo sljedece sezone...
Imam neku strategiju koja se zasniva na ranijim savjetima druga Sehe - primamu (obojenim) hljebom na povrsini i "muhama" od srnece dlake ili "pur-pena"... a druga varijanta je koristenje hrane za pse... i muhe od srnece dlake...
Da bih nesto mogao uspjeti po tom pitanju, potrebni su mi neki savjeti iskusnih sarangologa...

zanima me sljedece:
Kada saran uobicava traziti hranu na povrsini (koje doba godine, na kojim mjestima, temperatura i klima...)?
Ako je neko koristio hranu za pse, ima li razlike izmedju raznih vrsta... na sta obratiti paznju... treba li je prethodno pripremiti na neki nacin, ili se koristi kakva jeste?
Osim hljeba i hrane za pse... ima li jos nesto slicno sto bih mogao koristiti?
Da li da koristim dodatnu primamu, koju u tom slucaju?
Kakvu udicu i predvez koristiti?
Kako mu prilaziti? Ove godine sam imao jedan "bliski susret"... ali vec kod drugog zabaca nestade sarana kao da nikad tu nije bio

Ovo ce mozda biti Don Quijote - rabota... a mozda i urodi plodom... ako vam nije mrsko, "mastajte" malo samnom ili me samo otjerajte da