Fly Fishing - udrobljeno

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler

montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Fly Fishing - udrobljeno

Post Postao/la montana » 06 stu 2011, 06:49

zlaja je napisao/la:Veoma liči našem srebrenom plus što ima isti skok kad pri površini primi mamac, znam što se Aldi sviđa ovaj video jer je ovo ludo iskakanje doživio ljetos ... ko god ima ovakav ludi dril donese ishitren zaključak da je ribolov bolji nego sex :456:
Ma u ribolovu uvjek nesto novo, nikad neznas kakva borba te ceka. Vec u sexu manje-vise sve "u pjesmi opjevano". <jelmekotrazio>

Kad smo kod nasih jezera i poribljavanja americkom atraktivnom ribom, mislim da je striper bass ponajbolje rjesenje. Ne mrijesti se u slatkoj vodi, a raste do 10kg, ganja jatne ribice po povrsini i lovi u jatu. Meso je odlicno.
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

rusko
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 07:33

Musicarska sekcija je u fazi zimskog sna <titinpionir>

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ME2POQGK ... ata_player[/youtube]
slika slika

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 30 pro 2011, 08:40

Tu smo mi Rusko, ne brini. Znas da smo u fazi filozofsko-papucarskog djelovanja u nadi da zasluzimo naklonost ukucana (zena). Danas uzeh neke udice gamakatsu 7/0 Big River Bait i napravih nekog strimera za ajkule... ma vise za megalodona. Potrosio sam 3/4 materijala za vezanje, pa se definitivno ne isplati. Jedino kad dole odemo, pa uzeti nekoliko janjadi u bojama od bijele preko sivo-satirane, pa do crne i od vune praviti imitaciju kakve ribe, a meso... pa morali bi ga zarotirati, da se ne baca. Juce na novogodisnjem snizenju u Orvisu, sluze neke uvozne cigare, viski i onu "ikru" na snitama hljeba. Snjure snizene sa 69$ na 39$ pa uzeh dvije da se ponovim. Nabacih i onaj lancic sto se kace dzidze, za ljeto da ne nosis prsluk. Danas ista proslava u Cabelasu i dadose mi neku karticu 20% snizenje svega na vec sve snizeno. Zena veli hajde jos sad, sutra idemo na neku planinu, pa veli ovo je sve za ovu godinu od ribolova. Nije mi tesko palo i slozih se, mada sam ja mislio na 2011. a ona garant na onu sto tek dolazi... <jelmekotrazio>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 30 pro 2011, 17:03

Uh...nervoza me uhvati poslije ovog citanja...mislim ona kupovna. Sve bih ko nesto, a ne znam sta...ustvari puno bih toga
E jesmo cudna sorta...nema kraja :?
Cuj 7/0 udica :shock: na takve kace krave u klaonici <valjanjeodsmijeha> ...ne treba ni otezanje :grin:

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 30 pro 2011, 18:00

Udica ima "krvnicki" oblik, a lijepo je savijeno okce da smanjuje otvor udice u odnosu na predvez radi manje kacenja. Debela je, pa ne treba otezanje, a lijepo sluzi kao "armatura" za oblik strimera kao kakav pljosnati skobalj.

Merak brate kad dodjes na kasu, pa ti odvali cifru, a ti izvadis jednu karticu, pa skeniras, a cijena opadne 40$, pa drugu, a ono jos 30$, a onda trecu i dobijes poena 10$. Tada se presaberes po dzepovima sta ti je zena dala, pa kad vidis koliko ti je ostalo, opet se zarovis po ono sto si gledao, a bilo te strah da poneses... <jelmekotrazio>

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 19:13

Aha, znaci krijete se kod varalicara da zene ne provale planove... opravdano <titinpionir>

I kod mene vam je EPP... samo kalkulisem kad sta kako kupiti, hodam po stanu (nervozni kruzni tok) cekajuci da mi stignu stvari koje sam narucio sa tri kraja svijeta, i molim Sabana da ih carina ne nanjusi... prebirem po radnjama stapove i krisom kradem ukrase sa bozicnih jelki... za strimera....

Razmisljam se da li da kupim kraci dvorucni stap ili da probam switch fazon... kraci dvorucni je u sustini = znas sta trazis i sta dobijes... za switch nisam bas siguran, nisam ih imao mogucnost ispitati a bojim se da je taj fazon "ni tamo ni ovamo"...

ponekad sjednem vezati muhe i uhvatim sebe kako pravim sve vece i vece strimere i nalazim da nemam dovoljno materijala, pa narucim jos... i jos... i jos... kako me zena gleda sumnjam da cu prezivjeti do 2012-te...

Evo nekih jucerasnjih umotvorina... spremam se za novu sezonu... za Montija bi ovi strimeri valjali za steelheadse... a Angler ako bi ih svezao sa rapala cvorom i povlacio sa brzim a kratkim trzajima mogao bi cuda napraviti na moru:

slika

slika
slika slika

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 30 pro 2011, 19:18

Lepa Brena 86-te na 87-mu imala isti taki minić <championvanja>

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 19:25

Monty... te udice gamakatsu 7/0 Big River Bait... za koju ribu ti trebaju? Znam da ima verzija za steelheadse (malo savijen spic naprijed)... ili ces stvarno na hajkule?
slika slika

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 19:25

zlaja je napisao/la:Lepa Brena 86-te na 87-mu imala isti taki minić <championvanja>
A bogami i nogice <valjanjeodsmijeha>
slika slika

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 30 pro 2011, 19:38

Rusko druže vjerujem kad se ovaj strimer pokvasi da je vhunski mamac,ja sam volio da to ljeti probam ali zavrnuše u švabiji onu tvoju pošiljku...
Sunce žarko koje su to noge bile, ja mlađan momčić a Brena u šarenom minjaku(dušu dao za strimera) u krugu naše škole izlazi iz autobusa...u mene oči ko fildžani...

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 19:44

Zlaja, probacemo mi tu posiljku opet skontati... Bas mi je bilo krivo za onu sto je nestala... cudno jer slao sam Senadu i Keni masu stvari i sve je proslo... a onaj paket tebi zavrnuse... kako bi bilo da posaljem za Sarajevo, imas li nekoga tamo ko bi ti to mogao prebaciti poslije?

Ovi strimeri su zestoki inace... rade i u moru i na jezeru a tek u brzacima... kombinacija marabou pera (koje se skroz spljosti u vodi a lijepo radi), gumenih nogica i srnece "glave" izludi ribu... zavisno kako je vodis kroz vodu mozes imati imitaciju raka a bogami i pesa...
na njih sam ulovio dosta vrsta od morskih pastrmki (ubjedljivo najjaci strimer za ranu sezonu) do grgeca, jida, iglica pa cak i bakalara...

a bio bih presretan kad bi se na listu upisao i koji bucov ;-)
slika slika

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 30 pro 2011, 21:23

Lijepe vatrene boje na strimerima, bas to ovi stilhedi vole i ta crveno-crna kombinacija je hit. Udice mi bile zanimljive a niked se nezna. Nije sigurno za ajkule jer treba i debela sajla i ostalo, ali za mladice ili stuke kad led otopi... vjerovatno. Vidio ih, pa mi se ucini dobar oblik. Imaju i one skroz ukrug, ali mi ove nekako probudise mastu, samo sto ode sve materijala sto sam imao...

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 30 pro 2011, 21:52

-ah, materijal... meni je tako svaki put kad pravim arsenal za stuke... da nema bozica, bankrotirao bih... :-)

ali, dzaba sve kad covjeka poklopi feeling da ulovi nesto na svoju kreaciju... istu noc neprospavas i peris li peris nove umotvorine ;-)

Sto se tice vecih udica ja sam pronasao svog favorita - Partridge AD swier CS45BN... bez povratne kuke... nedavno sam iscupao panj iz rijeke sa njom bez da se savila (inace da lovim panjeve bilo bi kapitalaca za 7 fotoalbuma <valjanjeodsmijeha> )... po mom misljenju savrsene su forme, tanke, savijene na "pametnim" mjestima tako da se pritisak ravnomjerno rasporedjuje pa mogu izvuci i slona iz vode bez da se smotaju... riba se lako zakaci a tesko spada iako je bez kontrakuke.

Ranije sam dosta koristio Mustadove udice, i one su jake ali se riba labavo kacila na njih tako da sam imao puno spadanja... predebele su i jednolicne - klasicne forme...

Sto se boja tice nije ni ona zlatno-narandzasta losa... a kad je hladna voda kombinacija bijele i roza... probaj ;-)
slika slika

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 31 pro 2011, 05:42

U frci sam selidbe <sjetise> pa sporo pisite da vas mogu upratiti. <jelmekotrazio>
Samo brzinski....Na Ruskovog "punoglavca" sam odavno bacio oko. Cim se uhvatim kakvog hastala pocinjem sa motanjem.

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 03 vel 2012, 05:39

Nakon duze potrage nasao sam jedini pravi cekrk za moje uslove :135:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jf98vNjDMOc[/youtube]

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”