@soha, i od mene cestitka na priboru.
Sto se tice mahanja, ne znam koliko si vec napredovao u mahanju. Ali evo moji prijedlozi za pocetnika od pocetnika.
Uzmi sebi na pocetku malo vremena da vjezbas na livadi (ili odma na vodi ako ti je pred nosom) mahati.
[Sto se tice livade, bitno bi bilo da je dobro osisana trava inace imas pre vise kacenja]
Ja sam poceo sa 1m do 1.20m predveza od 0.30 ili 0.40 a napred vezao malo vune. I s time ucio mahanje. I naknado mogu reci, bolje da sam tako poceo da se uciom jel boga pitaj koliko bi puta zavrsila musica tamo gdje ne treba
Nije mi cilj, da sad izprepadam, nego jednostavno da ukazem da je preporucljivo prvo malo investirati vremena za osnovnu tehniku nego sto krenes bas u lov.
I na pocetku ces vise biti zabavljen oko zabacivanja nego oko lova, to je moje licno izkustvo
Kacket i naocale to ti je rusko vec preporucio. Na pocetku radije sa suhom, pa onda kasnije strimercic i nimpfe.
Predpostavljam da si vec dosta toga precesljo po internetu oko mahanja, meni je ovo dosta pomoglo
http://www.youtube.com/watch?v=dCO5x-JwvUM uz knjigu. Jes da je na svabski, al pokusaj.
Svakako bistro i bit ce to uz malo truda, nije to sad neka aman fantastika