Ovi lososi su mi jedno vrijeme bili meta. Kad sam tek dosao u USA imao 200 dolara u dzepu i prazan frizider. Ponio pribor od kuce pa na vodu u nabavku. Kupim dozvolu a tamo pise 5 lososa. Stavio ja neke kasike sto svi mlate, a ono nece. Plivaju oko mene na pola metra, a ja ih ponekad klepim nogom od muke. Promjenim u eleza dvodijelnog i zviz jedan, dva, tri....pet. Slozio ih ko balvane, i tek onda skontao da imam 300m do auta. Donio kuci i sa zenom ih filetirao 2 dana. Zasitili se ribe i zena uvela embargo na lososa u kuci... Jedino je tuzno kad se izmrijeste (kod nas se ne mrijeste jer nema rijeka, a oni su ubaceni u veliko jezero za izlov) uginu svi i voda ih izbaci na obalu gdje usmrde sve okolo. To vec nije slucaj sa Atlanskim, koji ide nazad. Da je cejf jeste, jer se bore ko ludi i akcija ne nedostaje.
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."