Nevolim generalizovati ali si u pravu kad kazes da ti "stariji ribolovci" (cast pojedincima) najcesce nepostuju zakon o sportskom ribolovu.
Pohvalno je da mladje generacije ribara neidu tim putem i da je svakim danom sve vise ribara koji shvataju poruku koja ostavlja svaka riba koja se neozlijedjena nakon ulova vrati u vodu.
Elvire ja iskljucivo lovim varalicama zimi u periodu novembar - april tj. sve dok se voda dovoljno neugrije i pokrene sarane na intenzivnije hranjenje.
Da fire tiger dekor je moj favorit.
Sto se tice dekora silikonaca ja mislim da su ovo idealni dekori evo ubacicu ti link pa pogledaj. Ovi Dokovi sloteri su mrak.
http://www.monarch-dok.com/web/index.ph ... &Itemid=54
Ja mislim da bi ti za tu vodu odgovarale jig udice sa olovnim glavama 18 do 30 grama jer sa njima ces moci sporo prezentirati mamac sto je najcesce kljuc za uspjeh u zimskom periodu. Moras imati par razlicitih tezina jer iako je jezero i u njemu ima turbulencije vode tj. podvodnog strujanja koje izaziva vjetar. Kod prezentacije mamca u ovom periodu obrati paznju da su sada stuke manje agresivne pa im moras skroz sporo voditi varalicu kako bi isprovocirao napad i obrati paznju na svaku promjenu jer zimi cesto nisu klasicni agresivni udarci vec samo lagano zaustavljanje varalice i najcesce u propadanju silikonca ka dnu. Preporucio bi ti ako si u mogucnosti da lovis na spagu jer sa njom ces imati dosta bolji kontakt sa varalicom i dosta ces vise udaraca skontat i realizovat.
Eto to bi bilo to. Bistro na vodi i u zivotu !