Slijede jos 2 dana treninga u Kalmaru. Patriku clanu MD team Svedske je tesko palo sto dan prije nije uspio locirati ribu a ja sam ga utjesio rijecima "da se svaki put uhvati ja nebi bio ribar vec golf igrac" ! Valjda nebi svaki "shup" iz prve ubacio loptu u rupu. Zando i ja odlucujemo da lovimo sami kako bi sto bolje pripremili za samo takmicenje.
Nekim lokacijama smo unaprijed dali sifrovane nazive ovo je prva koju smo lovili lokacija "puc frau"
Tu smo obadvojica imali par riba a najinteresantnije je bilo kad je Zanderu jedna spala sa varalice tik uz camac i na nase zaprepastenje zaletila se i pokupila moju koja je u tom trenutku bila uz mjesto spadanja. Ludilo

Nakon te lokacije prebacimo se na "kotu 303" i tu napravimo rasturaljku 16 - 14 za Zandera

Zander je rasturao na ovaj dekor

A ja na Tendloke (imitacija morskog pesa) koji je Dok napravio specijalno za ovo takmicenje.

Imali smo dosta udaraca u isto vrijeme provlacenja i ovo je jedan od njih.

Taj dan mi dvije siluete prate jerk. Jedna fuli druga udarac, vadim i vidim da nije stuka. Zezam Zandera vidi uhvatio sam sarana hahahah. Privlacim ribu i vidim da takvo nesto do sada nisam uhvatio. Par fotki i vracam ribu nazad u vodu. Kasnije u kampu saznajemo da takva riba zivi i u Dunavu i zovu je Krupatica (na Latinskom Leuciscus idus). Svedski dio ekipe smatra da je ili blizu ili preko Svedskog rekorda za ovu vrstu 3.600 grama. Zander sutri dan lovi jos jednu ovu ribu haha i komentarise evo opet saran

Taj dan zavrsavamo sa kafom spremljenom u camcu na ala" Baltazar nacin !

Nakon tusiranja i klope lakse je bilo podnijeti ribarske price do kasno u noc, o najvecim ribama koje uvijek na kraju price spadnu sa udice