Musicarska oprema

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler

montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Musicarska oprema

Post Postao/la montana » 25 pro 2012, 08:35

U nekim situacijama pojedinci bi dali bogatstvo za tih par centi vise! <jelmekotrazio>

Ma ne isplati, ako je covjek zadovoljan sa II-kom. Sad, ako ti treba brzi stap, ova nijansa moze biti bitna...
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

tommylee
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la tommylee » 25 pro 2012, 08:55

Sad treba kupovati stare serije,kad im padnu cjene i ima ih svugdje!

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 26 pro 2012, 07:52

montana je napisao/la:U nekim situacijama pojedinci bi dali bogatstvo za tih par centi vise! <jelmekotrazio>
Jeli par cm "Ha" ili "Fi" <valjanjeodsmijeha>

Vec su cijene opale na 400 i kusur. Sad treba cekati da pocnu strovaljivati "drugu grupu" njihovih stapova pa ko voli to ime moze ga imati za 200. Mada licno, u tom slucaju bih se presaltao na Orvisovu drugu grupu.

montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la montana » 26 pro 2012, 08:49

Treba sacekati, pa da se vidi sudbina... Mislim da ovaj novi ima vecu popularnost kod Winstonovaca. Izgleda da su takav i trazili. Ne kontam, nisam mahao ni jednim, ali cu se raspitati, pa prenesem spoznaje.
angler je napisao/la:
montana je napisao/la:U nekim situacijama pojedinci bi dali bogatstvo za tih par centi vise! <jelmekotrazio>
Jeli par cm "Ha" ili "Fi" <valjanjeodsmijeha>.
Lovio Mujo ribu i ulovio zlatnog skobalja.
Pita ga skobalj da bira tri zelje, volja milioni, milijarde, vile, sta god hoce.
Kaze Mujo:"Prvo, da se probudim sa milijardu Eura, drugo da bude pored mene stotinu najboljih zenskih na svijetu i trece...."
zamisli se Mujo, nema ideje, gleda oko sebe, pa vidi na livadi konj pase:"... i trece da imam onu stvar kao onaj konj tamo na livadi!"
Budi se Mujo, a oko njega sve hrpe Eura do plafona, a iz Eura vire ljepotice da se ne zna koja je ljepsa. Otrca Mujo do WC-a, a otud se zacu vriska:"Kuku majko, ono bila kobila!" <jelmekotrazio>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 26 pro 2012, 11:23

Mujo u sta si gled'o grom te ne ubio <valjanjeodsmijeha>

Mislim da je "trojka" po akciji identicna bivsoj "dvojci MX" kojeg su ko preporucivali za morsko mahanje.
Ta dva bi bilo interesantno uporediti.

meskobeg
Štela

Post Postao/la meskobeg » 02 ožu 2013, 20:09

prvo pozdrav svima ... poslije dugo godina klasicnog ribolova , odlucio sam da probam FLY Fishing , i kao sto i sve ostalo u zivotu radim , na ho- ruk bez puno razmisljanja , kupujem opremu i evo me kod vas da mi kazete sta sam ja to u stvari kupio i sta mi jos od opreme ( barem ono osnovno ) treba . Kupio sam set marke NORSJO (O je sa onom crtom / ) stap karbonski ,9' klase 5/6 , cekrk 5/6 , snjura ukonponovana u sve to , stap mi je po mom misljenju lijepo leg'o , mada nisam nikad musicario pa neznam kako je to kad ti nesto lijepo legne :) ... stap mi se svidio na oko , kako ja imam obicaj reci - sminka /pederluk ... ma gospodski stap ... bar na izgled ... nego ako neko zna sta sam kupio , nek mi kaze valja li to sta. nepromocivi kombinezon od ORVISa imam , cipele dolaze za par dana , alternativa, neopren , ronilacke sa debljim djonom ...

<ribarcina> unaprijed hvala
The river was cut by the world's great flood and runs over rocks from the basement of time. On some of those rocks are timeless raindrops. Under the rocks are the words, and some of the words are theirs. I am haunted by waters.

soha
Nobelovac

Post Postao/la soha » 02 ožu 2013, 21:40

@meskobeg, dobro nam dosao na forum. NAdam se da ce neki od kolega musicara vec nesto napisati na ovu temu, i da ce ti pomoci <titinpionir>

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 03 ožu 2013, 05:28

Pozdrav i tebi meskobeg i dobro nam dosao!
Sto se tice te marke ne mogu nista reci jer mi je nepoznata. Vazno je da si sve upario, da ti se svidja, a vremenom ces vidjeti sta ti odogovara ili vise lezi. Sto se tice ostatka opreme to je to. Da li ces nabavljati prsluk ili samo torbicu to je stvar ukusa i navike.
Naravno, sljedeci korak je tehnika zabacivanja snjure. Ako imas nekog dobrog musicara da ti pokaze bilo bi nejbolje, ako ne prelistaj malo ove klipove i pravac voda :grin: Bistro!

http://bistrobih.ba/noviforum/viewtopic ... 210&t=3423

meskobeg
Štela

Post Postao/la meskobeg » 03 ožu 2013, 14:34

u svakom slucaju hvala na savjetima ... prsluk imam , nije musicarski , ali je sasvim dobar za moje potrebe ... a sto se tice marke stapa nije Norveska Kina bar se nadam ... :)
The river was cut by the world's great flood and runs over rocks from the basement of time. On some of those rocks are timeless raindrops. Under the rocks are the words, and some of the words are theirs. I am haunted by waters.

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 04 ožu 2013, 05:23

O toj marki vjerujem da ce Rusko dosta vise reci.
Kratko receno sve imas. Sad dolaze slatke muke....koja muha kad i gdje....igre bez granica :grin:

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 04 ožu 2013, 07:21

Bistro Meskobeg i dobrodosao medju nas musicave!

Taj stap je Svedski... pravi ga ekipa iz sjevernih krajeva ove drzave gdje je musicarenje veoma razvijeno... tako da je stap napravljen od ljudi koji znaju sta rade i sta zele napraviti, samo su koristili nesto jeftinije materijale kako bi svoju volju dobili za umjerenu sumu novca... vjerovatno je dobar dio stapa narucen iz Kine ali je odnos kvalitete i cijene okej...

Nisam imao priliku probati taj stap ali sam iskopao jednu recenziju... i koliko vidim dobio je odlicne ocjene sto se tice zabacivanja, cak i na jakom vjetru odrzava snjuru (a kada svedi napisu da je "jak" vjetar... onda je to oluja)... Cijena mu je i vise nego povoljna za takvu kvalitetu... Jedino na sta treba obratiti paznju je pluto na drsci... Koriste jeftiniju varijantu pluta i moj ti je savjet da ga ojacas (postoje tecnosti kojima se moze premazati ili da ga voskom natopis)... tako ces mu produziti zivotni vijek i cvrstocu.

Preporucio bih ti da probas stap sa vise snjura, i klasu 5 i 6 pa da vidis koja mu bolje pase.
slika slika

meskobeg
Štela

Post Postao/la meskobeg » 04 ožu 2013, 19:09

hvala ti druze , na savjetu i na objasnjenju ... s obzirom da sam ja u ovome novi kolac meni bolji sad za sad i ne treba. danas sam probao malo bacati i zadovoljan sam . ko je nais'o danas oko15-16 h. autoputem kroz Zenicu , mog'o me je vidjet u Drivusi kako masem :135: po livadi .

jos jednom hvala

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 13 ožu 2013, 21:40

Link za druga Anglera...nešto novo i ulaže se brdo para u razvoj...
http://en.wikipedia.org/wiki/Graphene

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 14 ožu 2013, 11:01

Ko bi ovome svemu stao u kraj moj drug.
Zanimljivo je da sve novine koje dolaze iz kojekakvih istrazivackih kompanija, koje sve to rade da bi dobro unovcili znanje, prvo nude najvecim interesantima, u ovom slucaju koncentrisani na elektroprovodnike ali je jos zanimljivije da se ista tehnika primjenjuje u F1 i u stapove, pa onda tek poslije dolaze ostali.

meskobeg
Štela

Post Postao/la meskobeg » 14 ožu 2013, 16:56

pozdrav svima , imam Orvisov waders , a volio bih da mi je bar za jedan broj veci u predjelu stomaka, :)
postoji li solucija da se prosiri nekim materijalom , a da ostane nepromociv , ili mi ostaje da probusim kasiku , s' obzirom da imam koju kilu previse .

Odgovori

Natrag na “Štapovi i čekrci”