Sjedio je dugo sa ovim proizvođačem blankova i pokupio fore. Spine direction i ostale sitnice. Koristi titanium jednostopalne ringle, ne troljaa laka i smole, fino odradi vidi se da nisu stock štapovi sa trake baš ih sa merakom odrađuje.
A sad o blanku, jesenas donese ga Švicarac i dade mi da testiram i veli ako ti se svidi tvoj je za 70 nimfi, a ja em lijen em kratak sa tungstenom, išćeifim taj dan i vratim štap, i kasnije se pokajem.
Do sad koristio full flex, i kako to ide sa tim štapovima lagano guslanje a ima i Sane pa su to zamasi, al na uskoj Sanici, osjećam se ko autobus na pijaci jer em dugačak (9 ft) em spor, pa ga i za 4-5 metara casta moraš "napuniti" a prostora nema.
Sa ovim blankom druga je priča, kratak i oštar, nimfario cijeli dan, switch mu ide, a kad mu zadaš jedan brzi false cast pobrine se i da uzme "kusura" iz šnjure iz ruke , lego mi pravo. Rollcast nisam probavao jer ga nisam pobornik, ne sviđa mi se jednostavno....
Mane?
1) Na duge distance je ko i sačmarica....

bezopasan
2) Tippet ispod 0,12? Samo brez kontre molim, pusti da se riba sama objesi i nadaj se najboljem...klasika za parmake al vrijedna i značajna spomena.Ako mi još šta padne na pamet dodat ću