Komparacije radi...prijasnji test u klasi 8#...
Svi testovi koje su do sad uradili i ko je god uradio vezano za stapove su definitivno subjektivni. Uostalom testovi i za auta su subjektivni pa kad vidimo neki auto koji nam se svidja, a ako nismo ni sjeli u njega, pozelimo ga imati. Kamo srece da je vise slicnih testova gdje je ukljuceno vise ljudi i tolike subjektivnosti bi dosta pomogle onima koji ne mogu doci do, recimo, bar tri stapa, bolje reci tri firme, iz ovog ili slicnog spiska pa da ih mogu prodrmati, a imaju zelju imati nesto cisto da bi ispunili neko svoje unutrasnje zadovoljstvo. Na zalost mnogima je ovaj internet jedina veza sa necim sta voli.
Vezano konkretno za ovaj test, jedan hvali neki stap kako bez teskoce zabaci 100ft, kolega kaze da se namucio...karikiram, slicno je bilo i na prethodnom testu, ali sve je to navedeno u textu. Znaci ne uzimati zdravo za gotovo ali je i cinjenica da nesto sto nije dobro je na zasluzenom mjestu pa bio to T&T ili Scott. E sad, ako mnogi kazu, a mnogi se i slazu da Horizon2 "ne valja", cijena od 700$ mu je "fantasticna". Po meni stap tih kvaliteta, kako se navodi, da ima napisano ime Greys bi bio maximum 300$ ako ne i manje.
U testu stapova klase 8# G.Loomis GLX je na prvom mjestu, a tu je i Sage Xi2. Dva mjesta gore dole u tabeli ne znace nista ali je orjentir i te kako dobar. Opet kazem na zalost nisam ni jedan prodrmao ali recimo za moje uslove ovdje na moru vjerujem da bi oba odgovarala. Da li je iko rekao da su ti stapovi losi? Ja jos ne procitah. Redington koji je sad pod Sageom se progurao visoko u tom testu obzirom na cijenu istog. Znaci ko ne moze da izleti 700$, a moze 300$ eto mu prilike da uziva u toj vrsti ribolova.
To isto vazi i u testu za klasu 2#. Cjenovni rang i kvaliteti. I to je dobro sto su na ovom testu, kao i na svim prethodnim, ubacili GRXI i Passport i Imperijal, Albright... meni govori, da napraviti dobar, da ne kazem odlican, stap izgleda u zadnje vrijeme i nije neko mudro slovo. Na zalost cijene "imena" svake godine skacu sve vise pa dogurase do prije par godina sa 500 do sad na 800.
Nesto sta mi nije jasno je cijena stapova, recimo GLoomis proizvodi svoje stapove na dalekom istoku, a imaju istu cijenu kao stapovi drugih firmi proizvedeni u Americi!? Da li to znaci da su njihovi stapovi toliko dobri da bi im cijena bila mozda 1300$ kao Tom Morgan!? Druga stvar...Gloomis proizvodi i spin stapove pa njihov spin CrossCurrent GLX kosta duplo manje nego musicarac istog naziva!? Ispade, musicar je biti cool pa ces da izletis duplu cifru ili nesto muljaju sa nazivom
Za Winstonov LT nigdje ne pise da je ima borona u sebi kao i novi GVX ali mu je ipak cijena skocila od ove godine sa 680 na 750$, a GVX 500$. Slicno izgledaju osim broja djelova, oba se rade u Americi. Jos da sacekamo utiske za GVX pa da vidimo ko koga farba.
Dok se Loomis proizvodio u Americi i kako su tad pricali da koriste tehnologiju NASA-e, stapovi im bili jeftiniji nego sad kad im zuti rade. Tehnologiju pravljenja helikoptera Apach Orvis iskoristi za T3 stapove, Hardy i dalje radi za F1...e jbg...usrase motku svi! Jos ova mrkva nije u expanziji, a kad krenu sa krastavicama nahebali smo
Eh kako bih ja sad volio uzeti tri prva i tri najjeftinija i probati ih

Na kraju bih ipak zadrzao prva tri...jbg takvi smo
Za drugara Montija...ima i Echo (i ja ga "pogledivam" pomalo)

....ali me prvo odvedi tamooooo u taj Livingstoooon
http://www.flyfishohio.com/2-Weight_Sho ... t_Rods.htm