Musicarska oprema
Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler
-
- EFFA instruktor
- Pridružen/a:09 vel 2010, 21:10 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evo jedna podvodna.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Re: Pitanje - odabir opreme za FF
Mislio sam da ima neki drugi razlog, recimo po pitanju zabacaja i sl jer transfer energije od snjure do strimera je bolji sa konusnim predvezom...naravno kracim koji i koristim, cca 1m.
A sto se tice slika...neka ih...to je praznik za oci! Ova podvosna je za magazina
A sto se tice slika...neka ih...to je praznik za oci! Ova podvosna je za magazina

-
- EFFA instruktor
- Pridružen/a:09 vel 2010, 21:10 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Na ove u sredini sa srebrnim glavama.
-
- EFFA instruktor
Onda je ok ako je konusni samo nema toliki uticaj na tako kratkom predvezu .Sto se tice fine prezentacije muhe onda je bolji duzi konusni predvez jer ublazava razmotavanje slaufa (loopa).
-
- EFFA instruktor
Evo jedna sa plive jedna od ljepsih fotografija.
-
- EFFA instruktor
Evo muhe na koju sam jucer lovio .Sad sam je napravio 16# velicina.
Memo, nista ne smeta sto je vezano za FF.
Slika sa Plive je fakat super!
Primjecujem u zadnje vrijeme da se sve vise koriste, bolje reci prikazuju na forumima, slicne nimfe. Kad kazem slicne mislim na narandjasti detalj za grudi. Narandjaste grudi neki rade i na grudima suhih. Nekoliko nimfi i suhih muha koje su mi preporucene i koje sam uzeo prosle godine na Sani, Plivi I Ribniku su imale isti detalj.
Slika sa Plive je fakat super!
Primjecujem u zadnje vrijeme da se sve vise koriste, bolje reci prikazuju na forumima, slicne nimfe. Kad kazem slicne mislim na narandjasti detalj za grudi. Narandjaste grudi neki rade i na grudima suhih. Nekoliko nimfi i suhih muha koje su mi preporucene i koje sam uzeo prosle godine na Sani, Plivi I Ribniku su imale isti detalj.
-
- EFFA instruktor
Stega je Dyna-King Profesional ,a imam jos Dyna-King Baracuda ,Nor-Vise,3L, i jos par nebitnih.Sto se Nymfi tice 99% su Janove Mustre mog uvazenog prijatelja po kojima ja vezem sebi .Ovu sa narandzastim toraxom Nymfu sam dobio od Steve upravnika na Ribniku dok sam prije par godina lovio na Plivi ,a kako mi on rece da je dobio od nekog tipa iz Bugarske dok je lovio na Plivi.
-
- EFFA instruktor
Evo jedna sa proslogodisnjeg otvora sezone na Ribniku ako prodze,
- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ma prosla je skroz. Samo ti stavljaj slike posebno te lijepe, kako je kod mene zahladnilo, nece otopiti do augusta! Barem da se nagledamo.
Ono sa muhama i narandzastim grudima je i ovamo aktuelno, koriste dosta i pink boju umjesto narandzaste, posebno ovamo na potocima u Wisconsinu gdje se pokazalo super na nimfi "zekino uho" i pink grudi za lov zlatovcice i potocare u njihovim potocima.
Ono sa muhama i narandzastim grudima je i ovamo aktuelno, koriste dosta i pink boju umjesto narandzaste, posebno ovamo na potocima u Wisconsinu gdje se pokazalo super na nimfi "zekino uho" i pink grudi za lov zlatovcice i potocare u njihovim potocima.
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
-
- EFFA instruktor
Ova je bila u jednom broju "Musicara"
-
- EFFA instruktor
Lipljen!!!
-
- Štela
- Pridružen/a:24 lip 2007, 18:03 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Eto ti sad, klasu 9 (jednorucni) nisam ama bas nikad probao, nijednu!! Preteska mi, pa to ti je.. Jesam puno "osmica", ljetos sam jednu imao sa sobom kad sam bio u Bosni, steta sto se nismo vidjeli pa da probas tu artiljeriju. Na ljeto cu, ako bude zdravlja, opet dole, imacu vjerovatno i #7 i #8 bas te brze sto trazis, pa da vidimo jel´ to to.. Inace, reci do koliko para trazis to sto trazis, pa cemo iskopati nesto ne eBay..angler je napisao/la:Moja greska na prethodnom postu...ne rekoh koja je klasa u pitanju...9#, more, vjetar, male i velike ribe koje su najmanje duplo jace od slatkovodnih...a nikad ne znas sta ce udariti. Znaci samo brz stap...sto brzi, jer kako rekoh ovu 8# sto imam je dosta "mekana". Valja samo kad ne puse.
Veso, Memo...ima li koji savjet, preporuka..?
Memo...jedne prilike, ako se dobro sjecam, napisao si da ako se koriste tezi strimeri ne koristi se klasicni konusni predvez ili sam ja nesto pobrkao. Ako sam pobrkao onda je do mene, a ako je tacno koji je razlog?
Uh jest se nakostrijesio lipac...vidi mu ledjnog peraja...k'o da mu je hladno![]()
Za taj cejf se isplatilo malo smrznuti.
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Veso, nacuo sam da Guideline izbacuje novu seriju stapova (na Wittlocks-ovoj stranici pise nesto o Guideline Reaction stapovima)... da nemas kakvu "insider" informaciju kakvi su i vrijede li ulaganja?

-
- Štela
- Pridružen/a:24 lip 2007, 18:03 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Imam neke "insider" informacije.. Ne znam koja te klasa zanima, pa cu onda vise uopceno. Kako sad stvari stoje, jedina smo evropska firma koja jednu, bas ovu, Reaction, proizvodi u Montyjevom susjedsvu - u USA.. Ne skroz bez razloga, htjeli smo da imamo jednu bas ekskluzivnu seriju stapova, pa je eto i imamo. Prva posiljka stigla prije dva mjeseca (otprilike) - i sva rasprodana, u svim klasama! Mi musicari smo izgleda bas neka blesava (ili mislimo da znamo sta hocemo) sorta. Zasto ovo kazem? Pa, najjeftiniji stap iz ove serije je oko 600 Euro, najskuplji 999!! Ovo cisto psiholoski, da ne predju tu neku cetverocifrenu granicu. Vrijede li tih para? E sad, sta god da kazem moglo bi se tumaciti kao neka reklamacha, a tim se, kao ste vec primijetili, nikad ne sluzim. Utiske i ocjene najradije ostavljam korisnicima, probaj, vidi, pa sam donosi zakljucke! Inace, ovo je i prva serija stapova u ciji razvoj sam i ja bio upetljan - tacnije, modele u klasama #4 i #5 jos prije nekih godinu i po dana. Probni, "demo" modeli, su bili prisutni jos na sajmu u Stockholmu proljetos, a ocjene svih onih koji su imali priliku da ih probaju bi se mogle sazeti u jednu recenicu - Guideline je OPET pogodio! Za one koji ne znaju, ovo je vezano za visestruke "pobjede" tokom minulih godina na tako nekim testiranjima po Evropi, specijalno serija LPXe ranie, te Fario prosle godine. No, kako ja to obicno znam "ispaliti" - kojekakva testiranja se (vrlo cesto) mogu okaciti macku o rep, jednostavno ne pridajem tome neki preveliki znacaj. Ovo sam naveo samo kao fakta, nikako kao neku reklamu.. da, mi imamo zbilja dobre stapove, ali to i nije neka novost..rusko je napisao/la:Veso, nacuo sam da Guideline izbacuje novu seriju stapova (na Wittlocks-ovoj stranici pise nesto o Guideline Reaction stapovima)... da nemas kakvu "insider" informaciju kakvi su i vrijede li ulaganja?
Konkretniju "insider" informaciju cu moci pruziti za petnaestak dana - tada mi naime dolazi moj prvi stap iz ove serije, 9 stopa, klase #4, pa cu onda, nakon sta ga izmrcvarim sa svim i svacim (osim ribolova, kod mene je LED