Super klipovi…
Ja sam prije par dana napokon imao slobodan dan, sto od posla sto od renoviranja i ostalih gluposti kojima se trenutno bavim… I kontam, idem u ribu… Sve sam spremio, nalozio se… jedva da sam spavao tu noc… Ujutro odmah sa svom opremom u auto i navodu…
Dodjem tamo i kao prvo konstatujem da je prognoza vremena bila uzasno pogresna, umjesto vjetra brzine 3 m/s deralo me sa 16 m/s… Sjetim se da sam jednom na ovako nekom klipu cuo da je to sa vjetrom "psihicki"… i da treba zanemariti vjetar i gledati da je sto bolja tehnika… Razvucem ja stap i snjuru, i krenem mahati…
Nekako sam i uspio prva dva-tri zabaca izvesti, cak dobio i malo samopovjerenja… Kad… negdje na 4-tom mahanju, desi se ono sto je cesta pojava u Skandinaviji - vjetar naglo promijeni pravac, i u tom momentu se jos i pojaca…
Ja u sred zamaha, i tacno osjecam kako gubim kontrolu nad snjurom, mahinalno saginjem glavu… i kad me muha zviznu pozadi u vrat, mislio sam da ce mi naprijed na jabucicu izaci…
Srecom nije se zakacila… E, onda je Rusko lagano "psihicki" i "fizicki" sheban presao na rollcast, i tiho uzivao ostatak vjetrovitog dana...