Umijesto muha 2 udice sirokog vrata broj 6, korica hlijeba.
Mani se muha ko je srece od njih vidio.
Jao sad kad ospu po meni

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler
Naravno da cemo poceti po tebi. Eto i ti bi navracao covjeka da lovi ribu na vaserku i tri udice umjesto jednom bez vaserke pa makar i na koricu lovio. Nije to, to i nije sportski. To nije saranolov nego koricarenje ribe.Seha je napisao/la:Bakee jarane pocni ti kuglariti vaserkom sarana mi nismo ovako fanaticno religiozni.![]()
Umijesto muha 2 udice sirokog vrata broj 6, korica hlijeba.
Mani se muha ko je srece od njih vidio.
Jao sad kad ospu po meni
Nista ti nisi zakuhao, lijepo pitao, a kolege odgovaraju kako znaju.. Inace, ovo sto sam "zacrnio" nije skroz tacno! Jednim stapom, recimo varalicarskim, mozes komotno loviti koristeci musicarsku snjuru.. Mozes cak i sa pola tog istog stapa. Rolu ne moras nigdje da kacis, mozes i u dzep. Pa cak i da je nemas, opet moze, bilo kakav kolut na koji je namotana snjura - pa i to u dzep.. Ovo mislim ozbiljno, ne salim se! Imas snjuru, leader i musicu (JEDNU) i lovis! I to je musicarenje! A cime ti bacas tu snjuru (a moze i bez ikakvog stapa, kad sam vec navalio..) - to je tvoja osobna stvar!bakee je napisao/la:A sto se ovdje zakuha situacija, a za sve sam ja kriv.. Izgleda da je najbolje meni da ja ribarim kao i prije bez nekih eksperimenata, musicarima musicarenje varalicarima varalicarenje ne moze to oboje u jednom. Kada kazem ovdje oboje u jednom mislim sa istim stapom ove dvije tehnike. Bistro vam uvijek bilo, uzivam citati ove postove.
Trebalo bi da svi radimo kucne poslove, jer kako bi se drugacije dodvorili suprugama kad podzemo u ribolov na par dana.rusko je napisao/la:Normalno, nije niko lud da sebi dozvoli da zavisi od partnera...angler je napisao/la:Ma sve muskarcine isto rade samo ih stid priznati![]()
![]()
Sve sto moze jedna strana da uradi treba da moze i druga, i onda su svi ravnopravni, pa se tad vidi ko je "muskarcina" odnosno "lady" u kuci...
Meni su najsmjesnije pateticne "muskarcine" koji zenu stave u ekonomsku i socijalnu zavisnost (ili je kompletno upaketiraju i zakljucaju u tamu zidova) pa onda sebi umisle da su "muskarcine"...
Kada su muz i zena u svemu ravnopravni i svako moze na svoju stranu kada god hoce, onda se zna da li tu postoji prava ljubav i postovanje ili ne, a ne na silu i primoravanjem kao kod navedenih pateticara.
Siguran sam da su bas takvi i oni koji tehniku sa vaserkom nazivaju "musicarenjem"
Sto bi rekli Hercegovci: "Nidze veze, care"!AdmirS je napisao/la:Ribolov na muhu kako god okrenes je musicarenje. Svidjalo se to nekima ili ne ali na muhu se lovi.