Tezina strimera nije toliki problem, veci je problem u zapremini jer tako dobija veci otpor vazduha pri zabacivanju.
Strimer je dobro prvo natopiti u vodi prije prvog zabacivanja, jer mu se tako smanji zapremina a zatim odmah postaje radan u vodi dok je u suprotnom potrebno "provozati" ga kroz vodu par puta da se natopi i da izadje zrak iz pera, narocito ako je marabou strimer u pitanju.
Evo da malo docaram, jedan od mojih omiljenih strimera "Orange-Yellow Sara" kada je suh:
i mokar:
Ako pokusate ovaj strimer zabacivati suh, osjeticete otpor vazduha i vrlo vjerovatno imati tailing loop ili slicne poteskoce, i trebace vam jednu pola sata pecanja da ga dovedete u ovaj oblik kao na donjoj slici.
P.S. Ovaj strimer kada je suh na povrsini vode ponasa se kao popper sto nekada moze izazvati agresivne napade ribe. Cesto puta se desi da riba prvo udari na njega ali ga ne uzima, tada zastanete... i onda samo vidite ribu kako ga prozdere u okretu... zato mi i jeste jedan od drazih strimera ali mi je takodje trebalo i vremena da skontam kako pecati s njim.