Kod nas su ljudi prilično konzervativni po pitanju ribolova , sredina u kojoj zivim, plovak i do penzije. ovo malo varačira što nas ima gledaju ko da igra mečka . Međutim njihov problem , mislim da bi ja to do sada već i probao da je se našao neko da me uvede u osnove konkretno po pitanju pribora, načina i pravila , sve mi je to konfuzno pravo...Konkretno ja nisam imao predrasude , nego sam donio pogrešan zakljucak , čisto iz ne upućenosti , a to je da na ovim terenima koji su mi pristupačni non stop ja ustvari ne mogu da pecam na taj način. Medjutim bit će da moze

Pored tri rijeke brzo tj. ove godine se sredjuje jedno malo planinsko jezerce ispod planine Tajan , inače to je sada zaštićena zona i proglašen je "parkom prirode" za kojeg s ponosom mogu reći od same ideje pa do dugogodišnje realizacije sve poteklo iz našeg sportsko-naučno-istrazivačkog kluba ... to jezerce koje nastaje od planinskog potoka bit će idealno mjesto za pastrmku , znači u planu je i poribljavanje . Nekada je tu bio i jedan manji planinarski objekat zaostavština od austrougara , medjutim izgorio je u ovom ratu , tak da se radi i na tome znači nekoj brvnarici pošto je to idealno mjesto od koga bi se moglo dalje , zanči na vrh Tajana , kanjon Mašice , obilazak okolnih pećina , bezbroj potoka koji su inače bili puni potočarke al manijaci na crvenu glistu itd istrijebili , ne rijetko i rukama povadili jer za vrijeme velikih suša i toplog ljeta oni ured presuše ostanu kadice gdje bukvalno mozes rukama da izvadiš sve što nadješ ... bitno da naglasim da je to sve pitka voda svi ti planinski potoci se sabiru u jedan veći od kojeg se Z-dići napajaju vodom ( googlaljte malo da ne duzim

)
Uglavnom volio bi spojiti to nekako zajedno, pogotovo ovi divlji planinski krajevi gdje se treba dobro nahodat pa onda tek pecat često sam po hercegovini (mada sam prošle godine malo i zapostavio, ne svojom voljom ) planinarim, penjem, raftam pa zašto nebi i pecao ide to nekako skupa , već mi pravo piče po zivcima ove prljave smrdljive obale tak da ozbiljno razmišljam da počnem malo i mahat , više nemam opravdanje kao se ne mogu educirat , sad kad postoji ovdje toliko vrsnih ribara koji će normalno pomoći s nekim savjetima ... istina da nikad neću zapostaviti ni jedan način ribolova svaki cijenim i svaki ima svoju draz , tezinu i kavlitet na svoj način ... nemojte mislit da ste me vrbovali

sada će me ovamo varaličari prozivat da sam izdajnik , ozbiljan sam svega mi , i mislim da je to normalan slijed dogadjaja. To se sigurno neće desiti tako brzo, nisam još spreman, nego hoću da kazem da pomalo razmišljam o tome i kad dodje i ako dodje pravi momenat što da ne ...