Drago mi je da si potvrdio da je 4-5 iz dva razloga. Prvo to je super kombinacija za bosansko-hercegovacke uslove, 4 je za malo lakse prezentacije laganijom snjurom i za sitniju muhu (ja ga najcesce koristim), dok je 5 najstandardnija akcija i omogucuje ti raznovrsnost po velicini muhe, bolji je za vjetar od 4 i lakse i dalje se baca (ovo pod uvjetom da znas bacati). Drugi razlog zasto mi je drago je to da ipak malo vidim...
Sto se dotrajalosti tice stap bi trebao biti OK, samo da nije fizicki ostecen, ringle moraju biti super. Vidi da nisu izbrazdane, jer je lovio silkom kroz njih i da nisu krive ili zahrdjale. Ako je ista od ovog promijenicemo ih.
Jos provjeri kako rola stoji na stapu. Jel' klimavo i da li se otpusta saraf dok si mahao. Ni jedno od tog nije dobro, pa bi se moralo napraviti.
Ako je sve OK, nastavi mahati kad god mozes, da preskocimo livade i izadjemo na vodu sto prije. Nacicemo nesto sto uzima muhu kako bilo (bjelice i slicno), tako da mozes prakticno vjezbati zabacivanje, vodjenje snjure i muhe, kontriranje i izvlacenje. Dok budes vjezbao na travi. Postavi metu gdje mislis da je sigurno da mozes dobaciti. Kad se ustelis, preporucio bih da postavis jos nekoliko metablize, dalje, lijevo, desno. Situacija u stvarnosti je da kad riba uzima suhu muhu, obicno to tako izgleda. Nekoliko riba radi u isto vrijeme, ali su rastrkane. Vrlo je bitno nauciti bacati lijevo-desno, naprijed-nazad bez da se pretjerano pomjeras sa mjesta gdje stojis i tako plasis ribu...
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."