Montana u Montani

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler

Odgovori
montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Montana u Montani

Post Postao/la montana » 14 svi 2010, 13:24

A ovaj je sa kojim ce se ici na vodu.
slika
Evo Hi oba
slika[/quote]

Pitanje! Ja sam corav, pa jel' ovo 4-5. Jedno misljenje, cini mi se da nemas backinga, pa ti rola prazna, a spaga namotana "perfektno". Ako ti tako dugo stoji, ostane izlomljena i dodatno "struze". Mislim da bi se moglo popraviti za pocetak, tako sto bi je ocistili i podmazali, a onda odmotali i ponovo namotali, kako to kodeks musicarski veli! Spagu treba ponekad izvuci da se ispravi, ako je dugo ne koristimo... (Elvis J. Kurtovich) "Mislim da imamo hit!
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

senad
Gledač u vodu
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la senad » 14 svi 2010, 14:52

Ovo špaga je bila na roli, ko zna koliko je to staro.Poslužilo je za vježbe, ali ćeš pregledati kad dodjes i ringle.
Mislim da sam pisao o ovom štapu negdje - to je prodavao jedan komšija, ko zna odakle mu.Bilo je tu svega, zahrđalih varlica, još par štapova i mašinica "antikviteta" i kupim ja to đuturile.
Ovaj browningov bio namješten za grunta - vidi se na slici da sam ja ubacio na dnu štapa neki plutani čep, a tu je stajao nastavak stapa napravljen od drveta - produžio čovjek da mu bude na ruku.
Zato kažem, treba mu i ringle provjeriti, i to mi sad na um pade, nikad ih nisam pregledao.
No, kako god je, za moje kriterije je to sasvim OK. :mrgreen:
I jeste, 4-5 je.
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".

by Kapo Senad :mrgreen:

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 14 svi 2010, 16:33

Drago mi je da si potvrdio da je 4-5 iz dva razloga. Prvo to je super kombinacija za bosansko-hercegovacke uslove, 4 je za malo lakse prezentacije laganijom snjurom i za sitniju muhu (ja ga najcesce koristim), dok je 5 najstandardnija akcija i omogucuje ti raznovrsnost po velicini muhe, bolji je za vjetar od 4 i lakse i dalje se baca (ovo pod uvjetom da znas bacati). Drugi razlog zasto mi je drago je to da ipak malo vidim...
Sto se dotrajalosti tice stap bi trebao biti OK, samo da nije fizicki ostecen, ringle moraju biti super. Vidi da nisu izbrazdane, jer je lovio silkom kroz njih i da nisu krive ili zahrdjale. Ako je ista od ovog promijenicemo ih.
Jos provjeri kako rola stoji na stapu. Jel' klimavo i da li se otpusta saraf dok si mahao. Ni jedno od tog nije dobro, pa bi se moralo napraviti.
Ako je sve OK, nastavi mahati kad god mozes, da preskocimo livade i izadjemo na vodu sto prije. Nacicemo nesto sto uzima muhu kako bilo (bjelice i slicno), tako da mozes prakticno vjezbati zabacivanje, vodjenje snjure i muhe, kontriranje i izvlacenje. Dok budes vjezbao na travi. Postavi metu gdje mislis da je sigurno da mozes dobaciti. Kad se ustelis, preporucio bih da postavis jos nekoliko metablize, dalje, lijevo, desno. Situacija u stvarnosti je da kad riba uzima suhu muhu, obicno to tako izgleda. Nekoliko riba radi u isto vrijeme, ali su rastrkane. Vrlo je bitno nauciti bacati lijevo-desno, naprijed-nazad bez da se pretjerano pomjeras sa mjesta gdje stojis i tako plasis ribu...
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 14 svi 2010, 16:51

Ja cu prvih par kilometara pjehaka za busom da ovaj shodor izbacim iz pluca. Majku mu k'o da sam rashpu progut'o :shock:

Ovo je "dust mode". To imaju samo kamere koje se ovdje koriste <valjanjeodsmijeha>

Sto se tice snjure, imas kod Dade u Blinkeru Greys snjure po 30KM, a fakat dobra. Haman da nema memorije...."mehka ko dusa" :lol:

Montana, slike su super. Hem divlje, hem cisto....nema plasticnih pokazivaca vodostaja :mrgreen:

Nesto nam ovi iz opozicije mudro shute <jelmekotrazio>

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 14 svi 2010, 17:10

Zatisje pred buru. Al' ja se drzim one: "Sto je vise kleveta i lazi, Flyfishing nam je miliji i drazi!"

Drago mi ja da ti se slike svidjaju. Najvise sam i slikao zbog tebe i one narandzaste prasine. Dobro i radi onih (znas ti na kog mislim) <jelmekotrazio>

Plastika u vodi je ono sto vecina nas pravih ribara nevoli. Bilo da se to odnosi na kese, flase, case, varalice ili ko zna sta vec. Vratimo se prirodi, a ona ce nas nagraditi lijepim predjelima i bogatstvom ribe. I mi bi trebali biti pazljiviji kad otpakujemo novu rapalicu, namotamo kolut snjure, pojedemo konzervu i slicno. Nerijetko mi ribari ostavimo svoj trag, a time i izgubimo pravo da drugima pricamo price o cistoci...

AlaS
Nobelovac

Post Postao/la AlaS » 14 svi 2010, 20:29

Montana jaraniko svaka cast milina gledati ove tvoje slike i prirodu,samo ima jedan problem kad odem ovdje /BiH/na pecanje ogadimi se pa sam skeptican sto se tice gledanja ovih tvojih slika ,odlucio sam samo brzinski povrsinski gledati niposto buljiti i pomisljati kako bi ja bacao tu woblere a posebno prirodu okolo.Bistro ti jaro na svakoj pis pauzi pored vode.

Angler samo jedno pitanje kako bi se dole gdje si ti moglo zaradjivati sa auto praonicom mislim posle ovih oluja auta sva iste boje :grin: :grin: tu bi ja sa slauf,spuzva,kanta i malo sampona dobro proso.Bistro i tebi sa metrasicama
slika
Bistro

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 14 svi 2010, 21:27

E ovakav grb sam usnio, ono jednom.... k'o mi svi zajedno, jedinstveni, pod istom zastavom, a na njoj, ovaj grb!

Sredicemo i mi nase vode Alase. Puno su pitomije od ovih, i blize su naseljima. Ovamo su potrovali sve rijeke na istoku, pa kad vise nista nije ostalo tamo ovo su zastitili. Mi samo trebamo nauciti od njih i zastiti nase sad, a ne cekati katastrofu i poslije popravljati... Ipak na godisnji uvijek dodjem na nase vode, pa kakve god da su... nase su!

Memo
EFFA instruktor

Post Postao/la Memo » 14 svi 2010, 22:34

Jeli dolazi ko na Plivu 22 maja Effa miting ,mogao bi ja neku snjuru za Senada da nabavim, ako ne novu onda sigurno neku dobru koristenu samo trebam znati Aftmu.Ps ako vec vjezba nije lose na nekom stadionu tako sto iskoraci jedan korak sa golmanske linije tako da mu precka gola neda da pravi obarajuci ugao i putanju snjure ili ako ima vremena mozemo se vidjeti na Plivi pa bih mogao da mu sta pokazem sta je bitno za pravilan pocetak mahanja. puno pozdrava iz Beca.

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 14 svi 2010, 22:45

treba mu 4 ili 5. mislim da je bolje za pocetak 5 wf da dalje zabaci sto prije (prodje sezona dok se on nakani)

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 15 svi 2010, 04:57

Kod nas ima samo jedan 'mali problem', kad uniste neku vodu ne pada im na pamet da popravljaju. Ustvari 'popravljaju'.... dzepove :roll:

@Alas, bas iz tog razloga ovdje svaka zgrada ima svog peraca auta, a kod domacih i svaka kuca. Plus, na parkinzima te vuku za rukav da ti operu auto. Prva autopraonica je 15km. Razgrano se pos'o opasno. Preostalo mi jedino da pravim pjescane satove :lol:

@Senade, eto ti dobi i snjuru, jos da odes na Plivu i sa Memom progovoris koju...pa par savjeta... ima da zagazis u musicarske vode do vrata <championvanja>

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 15 svi 2010, 08:11

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu.
Vlasnik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.
“Ne treba nam dugo” – odgovoriše ribari.
“A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?”
Odgovoriše mu da je ono što ulove sasvim dovoljno za njih i njihove obitelji.
“Pa što radite sa tolikim slobodnim vremenom?”
“Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom djecom a popodne siestu provodimo sa svojim ženama. Navečer izlazimo u selo, sastajemo se sa prijateljima, popijemo poneko piće i otpjevamo par pjesama. Naš je život ispunjen.”
Gospodin turist im predloži: “Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod.”
“I što onda?”
“Uz veći brod ulovićete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan…čitavu flotu. Umjesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno sa velikim poizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim možete preseliti iz ovog sela u Mexico City, Los Angeles ili čak New York! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!”
“Koliko bi nam vremena trebalo za to?”
“Dvadeset do dvadeset pet godina”.
“I onda?”
“Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupnjom dionica i zaraditi milijune!”
“Milijune? Stvarno? A onda?”
“Onda možete otići u mirovinu, živjeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom a večeri s prijateljima uz piće i pjesmu.”
“Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?” – upitaše Meksikanci.

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 15 svi 2010, 09:24

Odlicna prica... samo me zanima sta bi njihove skvo rekle na ovu verziju... :grin:

Sto se grba tice.... dajem casnu <titinpionir>, potpis je vec "uredjen"...
slika slika

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 15 svi 2010, 09:55

Zene ko zene...samo znaju "heklati"...zato i imamo dva uha <valjanjeodsmijeha>

Svaka cast na potpisu <championvanja>

Za ne upucene, za prijem u FF klub nisu potrebne nikakve clanarine ni prijave. Dovoljno je samo grb postaviti u potpis :mrgreen:

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 15 svi 2010, 09:59

A evo i link slike za potpis kojeg treba kopirati i staviti u "IMG" tag...

http://iloapp.fliesandfishes.com/data/_ ... height=100
slika slika

Memo
EFFA instruktor

Post Postao/la Memo » 15 svi 2010, 11:11

Senade snjura je kupljena WF5F samo da dodzes po nju ili neko drugi da ti uruci u svakom slucaju ponjet cu je sa sobom na Plivu .Pozdrav evo sad sam iz prodavnice flyfishing dosao kuci pa da se na vrijeme javim.

Odgovori

Natrag na “Mušičarski tereni”