Sve je to smisljeno da se oduzmu rijeke od nas i nase djece. Zamislili su da mlate lovu, i to je OK, ali je na nama da kazemo sta smo mi zamislili. Pa nas je vise! Negdje sam pisao o hitnosti zakona o privatnom vlasnistvu, jer ovako kako je sada, proglase neciju kucu za drzavnu i potope je, a sve za samo svoju korist. Naravno da ima opstih interesa, ali koja je njihova definicija? Jel' opsti interes da ja napravim garazu u komsijinom dvoristu? Ili je opsti interes da su svi zadovoljni. Kad bi se gospodinu iz Ustikoline kao odsteta ponudio stan u centru Sarajeva i par stotina hiljada kesa, mislim da bi covjek ustupio imanje zbog opsteg interesa, ali tada bi "projekti od opsteg interesa" dobili svoju pravu cijenu, koja je znatno veca nego ona koju su oni uzeli u kalkulaciju. Kad bi se svi pravedno obestetili brane bi bilo skupo praviti i u Bosni i Hercegovini, kao i u Americi, Njemackoj i ostatku svijeta. Samo tako ce se zaustaviti gradnja brana, jer sada je zakon na njihovoj strani (o opstim interesima). Opet da kazem kako je ovdje u USA. Kroz privatno se ne moze ni proci, a kamoli da dodjes mjeriti i potapati, za neku od svojih privatnih kompanija. Ako je zaista bitno, ljudi se dogovore, ali je vlasnik zadovoljan. Medjutim dovoljan je jedan kvadrat sporan i projekat se obustavlja, a ako se na silu pocne izvoditi predvidjene su zakonske kazne, ako uzurpator prezivi, jer ga vlasnik ima pravo upucati pri ulasku na posjed. Zato sa dobrim zakonom o privatnom posjedu i nama ribarima koji bi pokupovali zemlju oko rijeka, nista od brana... Ovo je samo moje razmisljanje...
Evo jedan saljiv natpis okacen na privatnom sumarku nekog lovca:
No trespassing!
Trespassors will be shot to death!
Those who not - will be shot again!
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."