Izrada woblera

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac

pastrmka 65
Štela
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Izrada woblera

Post Postao/la pastrmka 65 » 28 kol 2011, 13:31

Pozdrav Evo i ja malo da prestavim neke od svojih noviteta varalica Anarchy .Tu su modeli grgec -inspektor Grga -Gadget,veca je Silver,donji red Dalmatinac,Orange Fantom ,I zadnja je Lana Banana.Ko ima malu djecu skontace odakle nazivi varalica .Ove 3 u donjem redu su moje provjerene varke za bucu na Modracu i Bosni i stuku i kostru na Modracu Zmaj ,Delfin i Bela.
I jos nesto da kazem slikao sam slike namjerno pored magazina spin & fly i ovaj tip sa ovom ogromnom pastrmkom je moj rodjak a riba je ulovljena na Plavskom jezeru CG.E odatle dolazi i moj naziv nik Pastrmka 65 jer sam neke 2002-03 dobio pastrmku na istom jezeru 3.750 kg i duzine 65 cm.Slike imam ali tada nisam imao digitalni aparat pa ko hoce da vjeruje nek vjeruje a ko nece neka ceka dok ne skeniram slike pa ih okacim u glavnom nemam razloga da lazem jer bi tada lagao sam sebe a dobio sam je na rapalu jointed narandzastu na 0,18 najlon i najlon je zvizdao nekih 25-30 min dok nije izasla napolje a u ustima je imala udicu sa 0,30 najlonom prekinutu.Pozdrav i bistro. E ja ako ko ima kakvih sugestija-savjeta oko varalica gdje kako ,kad sta bio bih zahvalan.Pozdrav
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

soha
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la soha » 28 kol 2011, 13:55

Pozdrav komsija, i cestike na voblerima, a bogami i na pastrmci sa Plavskog. Ja ti vjerujem jer sam i ja daleke 1990 bio na Plavskom jezeru i licno se uvjerio kakvi primjerci tamo obitavaju. Sad me baci opravo u sevdah, pa jbg, zar je vec prosla 21 godina od mog posjeta Plavskom jezeru. Haman se stari.
Cestitke na volblerima i drago mi je da nisam sam koji pokusava praviti voblere, i voli bih kad bi nam se jos neko prikljucio, pa da malo obogatimo ovu temu i razmjenjujemo iskustva.

tare
Nobelovac

Post Postao/la tare » 28 kol 2011, 16:08

Bistro pastrmka,banana je <championvanja> <championvanja>
A i ostale su super :grin: <flag>

pastrmka 65
Štela

Post Postao/la pastrmka 65 » 28 kol 2011, 16:23

Pozdrav ljudi i hvala na cestitkama .Soha mora da si bio u bivsoj nasoj na jednoj od karaula .Znam da odosmo u off i izvinjavam se unaprijed ali moram reci da je to jezero raj za varalicare jer pobija sve literature i njihovo pisanje o dimenzijama i velicinama riba i bogato je pastrmkom ,mladicom ,stukom lipljenom...i svi su hard core varalicari jer je zabranjeno pecanje prirodnim mamcima a pecaju sa laksim priborom i najlonima max 0-20 .Pozdrav.

laser
Početnik

Post Postao/la laser » 16 pro 2011, 22:54

majstori proizvodnja stala

pastrmka 65
Štela

Post Postao/la pastrmka 65 » 17 pro 2011, 17:45

Pozdrav i bistro .Evo da postavim jos koji vobler Anarchy pa ako ko ima kakvih sugestija, predvidjanja, teorija ...
Inace radi se pomalo kada dodje inspiracija.
Inace sam primjetio da sam dobijao vise riba i imao vise udaraca sa ovim voblerima koji imaju nacrtane crvene skrge da li je to slucajno ili je pogodjen rad neznam ali tako je .
Ovo su zadnji sto sam uradio i radjeni su pretezno lakom za nokte ,drvo topola ,epoxy, zica celicna hrdajuca i nehrdajuca i nazalost zaplatila je jedna kutija za varalice koja pravi dobre pakte malo elasticne a ne predebele.Inace sam neki dan isao kod staklara i pitao za drvo balzu tip gleda u mene nema pojma zna samo za sambu dobra je i ona a kada sam pitao za leksan tek je onda tip bleno i kaze ti mene pitas za sve sto nikad nisam cuo .

pastrmka 65
Štela

Post Postao/la pastrmka 65 » 17 pro 2011, 17:58

Slike idu od prvog voblera koji sam napravio pa do zadnjeg ima 12 a zadnji je napokon napravljen sa kuglicom-zveckom i radi pravo dobro i kuglica se cuje kada sam ga testirao u kadi.
Komentari dobro dosli.

laser
Početnik

Post Postao/la laser » 17 pro 2011, 22:49

nvaka cast samo napred

@ldin
Nobelovac

Post Postao/la @ldin » 17 pro 2011, 23:14

i od mene i samo napred , svaki put s kontaš nešto novo i svaki put to izgleda sve bolje i bolje ...
Starost počinje kad kajanje zamijeni snove !!!

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 17 pro 2011, 23:39

Ovaj put tipujem na crnog sa žutim stomakom...ima sve što treba za jedan ljetni akšam...bistro druže sa ručnim radovima.

pastrmka 65
Štela

Post Postao/la pastrmka 65 » 18 pro 2011, 01:24

Hvala drugovi na cestitkama ja ove svoje forsiram najvise znam mozda da cu imati manje ribe nego sa markiranim ali kad na njim dobijem ribu od 500g ona meni bude ko od 5 kg na rapalu..Zlaja znaci ti tipujes na Jegera shad sitan rad tijelom i bokovima dubina ronjenja 1m-2m i solidan izbacaj za svoju tezinu. Jos jednom hvala na podrsci i kada budem radio sledeci kontam da stavim slike korak po korak kako ih ja radim pa mozda nekog bude i zanimalo.

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 18 pro 2011, 09:03

Odlicni majstore wobleri, samo ne prekidaj. Za kratko vrijeme ima da budu ko ispod kalupa.
Ovaj put Zlajin i moj izbor nije isti. :grin: Tipujem na prvog i predzadnjeg na zadnjoj slici <championvanja>

pastrmka 65
Štela

Post Postao/la pastrmka 65 » 18 pro 2011, 15:38

Hvala na cestitkama Angler .Prvi na zadnjoj slici sa zlatnim stomakom je sa zveckom i to mi je prvi koji je uspio sa kuglicom iz drugog pokusaja .Nekako sam skontao balans i on radi kao klasicni bomberi da ih tako nazovem samo sto ima malo vise izduzeno tijelo i malo sitnije radi doduse u kadi jer jos nije finisiran.
Drugi je Lana Banana i on ima cudan rad ide max 10-20cm ispod povrsine i kada se brze vodi leluja i radi bokovima tako da se moze sa njim i tvicovati a kada se skroz sporo vodi onda je varka za smudja radi sitno bokovima skoro neprimjetno skroz lud rad nisam ni htio takav rad ali mi se svidio kada ga vodis brze mozes ga uporediti sa Rapala Jointed 7 iako je jednodjelni to govorim jer imam i ovu rapalu u istoj boji i stvarno nema razlike u radu .Nadam se da cete obadvojica pogoditi u svojim prognozama u sto ne sumnjam samo im treba dati malo vise vremena na vodi gdje ima ribe .Da budem iskren neki od ovih varalica su se i upisali uspjesno sa nekoliko riba u jednom danu na Modracu sto je za mene veliki uspjeh jer na Modrackom i Spreci nazalost je premija dobiti grabljivicu bilo koliku i na zvucnija imena .
Pozdrav.

boki28
Prava Štela

Post Postao/la boki28 » 15 sij 2012, 23:53

slika
slika
slika
moj kolega Carly ovih dana napravio par voblera i odlicno rade!

DOX
Prava Štela

Post Postao/la DOX » 16 sij 2012, 14:58

Boki, jesil probavao ove voblere kako rade?? meni se svidja ovaj na drugoj slici msm da je najbolji <championvanja>

Odgovori

Natrag na “Wobleri”