Naše lijepe fotografije a koje nemaju veze sa ribolovom.
Moderatori/ce:emin,zlaja,angler
- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vidi ko je čuvo film u smeni 8 i čekao trenutak
Re: Naše lijepe fotografije a koje nemaju veze sa ribolovom.
Dva crnobijela filma su ispucana za GO. Skeniracu par fotografija
- soha
- Nobelovac
- Lokacija:Stari grad Soko [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Bravo majstore. Ovo je ono sto ja volim-ziva fogafija :
Uploaded with ImageShack.us
E sad jedno pitanje. Na ovoj slici sa balonom je fokus na balonu i zaucena pozadina, e sad dal postoji nacin da se ukloni onaj preveliku sum sa pozadine, ili je za to potreban FX.
E sad jedno pitanje. Na ovoj slici sa balonom je fokus na balonu i zaucena pozadina, e sad dal postoji nacin da se ukloni onaj preveliku sum sa pozadine, ili je za to potreban FX.
Dobro si me podsjetio drug, valja mi postaviti jedan serijal slika na blogu...nisam odavno
Sum pravi veliki ISO. Znaci, ili je je na citavoj slici prisutan ili ga nema nikako.
Ovdje je slucaj dubinske ostrine, a zamucenost pozadine odaje utisak velikog suma.
Veci otvor blende (manji f) pozadina zamucenija i svijetlija i obratno.
Objektiv sa sirim uglom manja zamucenost od objektiva sa manjim uglom.
I naravno, koliko daleko se sta nalazi iza objekta i koliko smo mi blizu objekta koji fotografisemo.
Sum pravi veliki ISO. Znaci, ili je je na citavoj slici prisutan ili ga nema nikako.
Ovdje je slucaj dubinske ostrine, a zamucenost pozadine odaje utisak velikog suma.
Veci otvor blende (manji f) pozadina zamucenija i svijetlija i obratno.
Objektiv sa sirim uglom manja zamucenost od objektiva sa manjim uglom.
I naravno, koliko daleko se sta nalazi iza objekta i koliko smo mi blizu objekta koji fotografisemo.
Evociram uspomene dok mi sezona ne krene
- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Aferim!
A džaba nam najljepša voda na svijetu...slušam ljetos za kanjon između Bihaća i Bosanske Krupe- Bihaćanima skupo čuvat rijeku jer im je daleko a krupljanima nedaju...mladica istrebljena...znaš ti nas...
A džaba nam najljepša voda na svijetu...slušam ljetos za kanjon između Bihaća i Bosanske Krupe- Bihaćanima skupo čuvat rijeku jer im je daleko a krupljanima nedaju...mladica istrebljena...znaš ti nas...
Fakat ne kontam sta se desava na tom dijelu ove godine. Tako fino cuvana Una, a ove godine susta suprotnost. Ako tako nastave devastirece je.
Blago nama sa nama.
Blago nama sa nama.
- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evo neke koje su tako-tako uspjele. Ovog popca sam ganjao 15 minuta, okinuo kamaru slika, i ova je najbolja, sve ostale su mi mutne.
A ova se prvo malo 'sakrila'
Pa je onda malo pozirala
A ova se prvo malo 'sakrila'
Pa je onda malo pozirala
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
Svaka cast momak. Oshajcovao si ih momacki.
Bogomoljke me najvise fascinijau od svih baja ali jos nemadoh prilike da mi pozira.
Koja kamuflaza
Bogomoljke me najvise fascinijau od svih baja ali jos nemadoh prilike da mi pozira.
Koja kamuflaza
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Odlicna!!!
Ovaj prvi kamen mi se smijesi
Ovaj prvi kamen mi se smijesi
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Au rodjo gdje me nadje sa ovom zadnjom
Odličan kadar!
Evo malo Misoce... Ostao sam duzan Adiju i Senadu