Klenolovac je napisao/la:http://maguro-pro-shop.com/index.php?ro ... ct_id=1323
Kao prvo PDV je 25 %. Ima ovdje i neto cijena i cijena sa PDV. Nije dovoljno samo račun priložiti. Pod obavezno papiri moraju biti na stranog državljanina, znači neko iz BiH, a u prodavnici naglasiš da ti trebaju papiri za povrat PDV-a, odnosno REF4 obrazac. Obavezno imati sa sobom pasoš. Kada ovjeriš papire imaš neki vremenski rok (180 dana) da doneseš te papire ponovo u istu prodavnicu gdje si kupio robu. Neko vrati pare odmah a neko nakon par dana dok im knjigovođa odradi svu tu papirologiju. Imaš i varijantu da vratiš taj PDV u banci ali oni uzmu dobar dio od toga.
Evo ja kontaktirao maguro šop, i ovako mi prodavac kaže..
Ako kupujes internetom šaljemo ti u BiH .Plaćaš gornju cijenu proizvoda bez PDV,a.Znaci da roba ide na carinu koju ti plaćaš.,ako kupuješ u trgovini plaćaš punu cijenu i dobiješ račun koji ovjeravas na hrvatskoj granici naravno na tvojoj granici ne prijavljujeś da te nebi carinili.potvrđeni račun vračas u maguru_pro_shop mi ti uplacujemo PDV na račun ili kupiš neku robu u vrijednosti.u ponedjeljak ti mogu javiti koliko je sve ukupno sa dostavom pisali mi podatke sa adresom za dostavu radi izracuna,,
Znači, najisplativija solucija je, kupiti štap u radnji, ovjeriti račun na hr. granici i poslati im poštom ( pitao sam ga naknadno, i rekao je da može) i oni ti razliku pdv-a uplate na račun.
kratko i jasno..
..be yourself no matter what they say..