Udruženje "Bistro BiH"

Informacije o Udruženju, planovima, aktivnostima te kako postati članom.

Moderator/ica:emin

angler
Nobelovac
Kontakt:
Re: Udruženje "Bistro BiH"

Post Postao/la angler » 12 lip 2010, 19:50

Drzite Senada na oku. Eno opet se odmetnuo u "metalce" :mrgreen: Zlaja garant sad likuje. :wink:
Jedino od svega sto je dobro ispalo, vezano za moj GO, je najbolji period za musicu, a sto se tice raje ostalo mi je da gledam slike <championvanja>

montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la montana » 12 lip 2010, 19:56

To ga je Zlaja potkopio steckom! Napravio mu plakat ko tapete po stanu!

Evo kad smo kod slika, jedna jucerasnja iz drzave Colorado, u okolini Vaila. Oni snijegovi sto su do prosle hefte padali, sad se tope i rijeka Colorado mutna ko miljacka u najboljim danima. Htio sam prici blize rijeci, da vidim kakvih baja ima oko vode, ali ovakvi natpisi su mi djelovali destimulirajuce, sta mislis ti?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 12 lip 2010, 20:03

Da se ko nije zeznuo za taj plavi dio table <valjanjeodsmijeha>
Pa jos dodao invalidsku tablicu. Nekako bas cudna asocijacija :mrgreen:

senad
Gledač u vodu
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la senad » 12 lip 2010, 21:50

Ma to je samo skraceno napisano
"Rest in peace Area"
:mrgreen:
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".

by Kapo Senad :mrgreen:

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 12 lip 2010, 23:03

Vi kad odmarate ja najviše radim,od svog robovlasnika dobijam godišnji tek u jesen :? ,ali ja ću Alasom i Rubom dole oko Doboja na blinkeranje pa će tako isto ekipa biti sabrana,već mi je Ruba bio na kafi pa smo sve istanačili

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 13 lip 2010, 00:40

Ne kukaj Zlaja i ovo mi je slika kao i one prije sa posla. Pogled iz "kancelarije" mi se stalno mijenja, kao u Radoncicevim zdanjima.

Vezano za onaj plavi znak, grizli medo u Coloradu je rijedak i ugrozen, ponajvise zbog unistenja habitata, a samim tim i nemogucnosti da pronadje hranu. Tako su se ljubitelji prirode i zivotinja dosjetili da spoje ugodno s korisnim, pa su napravili ovo odmoriste za nas kamiondzije, turiste, kampere i druge putnike namjernike. Ova plava tabla se stavi samo kad imaju mecice, da se pojaca ishrana. (salim se, ali meda ima puuuno, pa sam ovaj put odustao jer se radi o kanjonu)
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 13 lip 2010, 01:04

Seha je napisao/la:Ma kakav kukuruz.
Das mi tvoj mahac i po sata ubrzanog kursa u mahanju kad si tako sirokogrud ;)

Glede ovog ubrzanog kursa da ne kazem tecaja, imas heftu na raspolaganju, sto se mene tice. Ali onako ozbiljno... i mozes mahati mojim mahacem (evo pricao sam s njim, kaze moze, ali samo salmonide). Kad ti se svidi imas vec postao Ilir, samo copy-paste i promijenis koji ti je pribor. Kasnije ise funkcije, pa amblem.

Poslije fino vadimo sarane da se malo opustimo!

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 13 lip 2010, 08:53

zlaja je napisao/la:Vi kad odmarate ja najviše radim,od svog robovlasnika dobijam godišnji tek u jesen :? ,ali ja ću Alasom i Rubom dole oko Doboja na blinkeranje pa će tako isto ekipa biti sabrana,već mi je Ruba bio na kafi pa smo sve istanačili
Zlaja, da nam nije isti robovlasnik :mrgreen:
Seha je napisao/la:Das mi tvoj mahac i po sata ubrzanog kursa u mahanju kad si tako sirokogrud
Sto je ovo lijepo citati :mrgreen: Jos kad postavite slike sa obuke :wink:

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 13 lip 2010, 10:40

Ima da ide emisija uzivo... ;-)

Nego... kakav je sistem u BiH sa dozvolama... mogu li se nabaviti na licu mjesta ili je stari fazon "u red... pred nekim salterom"???
slika slika

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 13 lip 2010, 15:37

Neznam Rusko! Senad negdje napisa u reklami za Mastercard RS dozvola, Federalna dozvola i Zenina! Za RS sam cuo da ima jedinstvena dozvola, za Federalnu ako neko pouzdano zna neka napise gdje i sta, a zeninu dozvolu moras kodkuce zaraditi, ali ako nisi do sad, onda moras momacki zapeti! Problem je kod dnevnih dozvola kad odlucis da ides negdje na novi teren, najbolje je ako znas nekog tamo da ti uzme unaprijed, jer se nekad izgubi po cijeli dan da nadjes "salter". Ako dodjes poslije radnog vremena ili za vrijeme pauze za rucak, onda neces naci dozvolu. Kovach je pisao o njihovim dozvolama i da se mogu kupiti cak i na pumpi i u nekim prodavnicama, sto je veliki iskorak u odnosu na druge. Mislim da u Konjicu i na Glavaticevu jos uvijek prodaju cuvari kad naidju. Sto nije dobro, jer ti odes na vodu i krivolovis ribu, a ako ovaj naidje kupis, a ako ne nikom nista. Dozvole nisu 24 sata, nego za taj kalendarski dan, pa ako lovis citavu noc vjerovatno trebaju dvije dozvole?

Znaci najbolje je da imaju RS i Federalna i mirna Bosna. Reviri su posebna prica i posebna dozvola.

Ovim putem, zamolio bih predsjedavajuceg da nam pojasni navode RS i Federalna dozvola!

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 13 lip 2010, 21:26

Mi ovdje sa tim dozvolama imamo belaja,udruženja niz rijeku Bosnu sazovu upravne odbore i svak svoju politiku vodi-ne vrijedi ta kod nas-je glavna fraza ribo-čuvara a ono bolan ista dozvola samo pečat drugog udruženja.Ko u nadrealistima kad svaki sprat u zgradi ima svoju državu i pasoš...

senad
Gledač u vodu

Post Postao/la senad » 13 lip 2010, 22:40

Eto, Zlaja ti je napisao.
Ima federalna, ali ona, najčešće, ne vrijedi nigdje.Ustvari, vrijedi samo na vodi matičnog ti Udruženja, ili još na vodama sa kojim se matično ti Udruženja dogovori o reciprocitetu.
U Republici Srpskoj je mnogo povoljnije i organizovanije, jer njihova dozvola vrijedi na svim rijekama u RS-u, sem na revirima.Em je dozvola 70 KM (bila 50 prošle godine - u federaciji 100KM).
Samo pojedina Udruženja imaju propis da se mora uzeti dozvola prije dolaska na vodu, i negdje objavljena ta mjesta gdje se dozvola može kupiti, ali prvi ja nemam pojma gdje, sem za Ramsko jezero, a možda, kad bih se zarovio u arhivu stranice, našao bih za još neku vodu.
Elem, lud zbunjenog u federaciji, problem koji je teško riješiti, a o uvođenju jedinstvene dozvole za BiH možemo samo maštati, jer se mnoga Udruženja protive uvođenju zajedničke federalne dozvole.
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".

by Kapo Senad :mrgreen:

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 13 lip 2010, 22:45

Za zenu je lako... ja samo gundjam po kuci kako ne mogu u ribu, kako mi je dosadno... onda je malo zajebavam... i onda joj dosadim pa me "otjera" da pecam :-)

uvijek pali...

Ovo za dozvole mi je bitno da znam unaprijed jer se necu moci dugo zadrzati u BiH, a u Bosni nemam nego jednu staru tetku u Banjaluci koja vjerovatno nikad nije ni cula da postoji dozvola za ribolov...

Ako je vec takvo rasulo od sistema za dozvole, zasto se onda svi cude da postoji krivolov?
slika slika

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 13 lip 2010, 23:14

To oko dozvola je s..nje! Ja sam se prosle godine javio na forum s istim pitanjem k'o i ti, plus ima li to neki ribarski ispit. Stanje tada je isto stanju sada. Zato i ima krivolov, zato i nema para za poribljavanje, zato mozes biti zatecen u krivolovu sa dozvolom, samo ako prosetas par metara uz ili niz vodu. Zato! Zato te neko pita odakle si i jesi li stranac da te ogulim!

rusko
Nobelovac

Post Postao/la rusko » 14 lip 2010, 06:36

Zalosno... ali o manirima nasih usijanih glava (citaj saveza) se ne isplati diskutovati, tu jedino pendrek nesto moze postici...

Ako, odnosno kada se budemo sastajali, postoji li sansa da neko od vas koji zivite u BiH malo preispita stanje sa dozvolama prije susreta? Pa to objavi ovdje, a lako je u putu negdje skontati internet... (lakse nego dozvolu <valjanjeodsmijeha> )
slika slika

Zaključano

Natrag na “O Udruženju građana "Bistro!"”