Post
Postao/la sasavt » 25 srp 2012, 15:19
Evo da malo pomognem ljudima kako ja pravim ledoline .Ovako ja pravim ledoline - kukuruz ostavim jedan dan u vodi da ostoji moze i dva dana nece mu ništa biti to je maksimala
- stavim ga kuhat u vodu gdje sam stavio aromu najčešće od karamele kuham ga dok se ne raspuca ,takav ga ostavim da se hladi do drugog dana jos malo ulijem arome , voda ce do ujutro biti upijena
- sada pripremite žice od bicikla i izrežite dva prsta od visine čašice da viri vani ,kada si isječete npr. ja sam 50 komada ,sada ih na šajbi brusite da budu špičasti samo na jednom kraju .Zašto žbice od bicikla zato što je idealna debljina za prolaz igle sa kukicom i žilava je .
-kada ste sve to lijepo pripremili u jednu posudu stavite kukuruz u drugu vodu i jos malo kapnite u vodu arome jer je ona več slatka ako je voda previše slatka ledoline nemogu dugo izdržat ovako meni traju 12 sati.
-uzmete čašicu nasipate kukuruz pa vodu i uzmete jednu jednu žicu koje ste isjekli i stavite je u sredinu i tako pripremite ledolina koliko vam treba
-kada se to sve lijepo smrzne uzmete kombinirke lupate po žici ( nazvat čemo je čačkalica ) probiti čete čašu i kroz drugi kraj sa kombinirkama izvučete čačkalicu sada sa iglom koja ima kukicu provučete predvez kroz čašu ali prije toga skinite plastiku . Sada vam netrebaju more predveza ja imam samo 5 i možete na dlaku stavljat šta vam je volja. Predveze pravim koji se zovu 360 stupnjeva tako da virbla koči ulaz u ledolinu a i pokazao mi se naj bolji
Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pozorno slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći