Evo jos jedan recept:
Potrebno:Jedna sardina iz konzerve
Basta ili avlija sa hladovinom
Zena i punica
Rostilj
Rakija"Kruska"
Komad junetine
Luk,paradajz i krastavica
Sira(Travnickog)
Priprema:
Zenu poslati materi da vam ne smeta
Pozvat jarana koji moze popit mashala
Raspuhat rostilj i stavit onu junetinu da se lagano pece
Sardinu dati macki da se najede i da vam ne smeta sa ostatkom mezeta
Isjeci luk,paradajz i krastavac "na cetvero".Ostavit na dasci na koj ste i sjekli,dodati komada sira pored
Rakiju ohladiti prethodno
Naliti rakiju u stamplice
Meso lagano peci i pecene komade rezati odmah na rostilju te te komadice prenositi u tanjir
Lagano mezetit i smirivat rakiju dok ne padnete na glavu
Ponekad u toku jela presjeci pivom
Napomena:U original receptu je rakija ali se moze konzumirat i piva i sav drugi alkohol!
Dobar tek
S postovanjem
Stevo Karapandza
