Ja sam svoju zenu (nakon svadbe naravno) prvi put poveo na jednu manju rijeku ovdje u "vuciju ljubavnu livadu". Onako lopovski u po bijela dana, sunce upeklo, malo rostljcica sa komadima nekog povrca, ja zabacim par puta, pa sjedem s njom, sve sama ljepota. Kaze jako joj sunce a nije ponijela kremu za suncanje. A ja izvadim neku protiv komaraca i dam joj. Ona se nasmije i kaze ne treba. Pocelo sunce da zalazi, ja u vodi vec sat, a ona vidi da je djabe popakovala stvari. Kako god pogledam ona stane na obali gdje ja bacam da je valjda vidim. Kako je mala voda, pa mi plasi ribu ja se pomjerim, a ona opet. Nakon 15 minuta vice gdje je ona krema pojedose me komarci. Sjela u auto, za 5 minuta trubi hajmo sunce zalazi... Nakon sat trubi nais'o jelen rogonja pored auta i potrcao prema meni da me pojede... pala noc ja izas'o iz vode znojav i prljav, presvuk'o se i vozimo pita koliko si napecao? 8 rekoh. Gdje su ti? Pustio. Sto? Ovo je C&R rekoh. Vela havle...?!? ovliko se vozili, izujedani, zaganjao nas jelen, uprlj'o si mi auto i nista...
Sutradan ljuta, prica s kolegicom na telefon i ova kaze otisao neciji muz u kafanu i nas'o drugu, pa se nije ni vratio. Okrenu se moja zena i kaze zlato moje samo ti idi u ribu, ali nemoram ja s tobom...
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."