Udruženje "Bistro BiH"
Moderator/ica:emin
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
imam ja frenda istoricara, vlada bosancicom... pa bismo ga mogli zamoliti da nesto iskomponuje...
ima li iko prijedlog teksta?
ima li iko prijedlog teksta?

- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Udruženje "Bistro BiH"
Ma možda samo "Bistro BiH".
Što kaze Adi, da ih zeznemo, da vide da može "BiH" i bez dozvole

Što kaze Adi, da ih zeznemo, da vide da može "BiH" i bez dozvole

Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
Štapove nosim da bi me zvali ribolovcem, a ne "budalom koja gleda u vodu".
by Kapo Senad
by Kapo Senad

- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Amaterske igrarije s Photoshopom...

ovo naravno nije nizasta... namrljao sam samo, ali mozda posluzi kao ideja onima koji to znaju srediti.....

ovo naravno nije nizasta... namrljao sam samo, ali mozda posluzi kao ideja onima koji to znaju srediti.....

"skacem" dva dana oko takvog stecka da nesto uradim ali nezgodno. Puno je reljefast da bi se mogao ispeglati u neke linije. Treba umjetnicka ruka, olovku i papir u ruke pa lagano...
- rusko
- Nobelovac
Valjda ima neki talenat za crtanje medju nama... meni ga je lakse isklesati nego nacrtati... 

Meni izgleda da ce ovo sa steckom malo teze ici, a takodje neznam kako ce to izgledati na nekom od dokumenata tipa memeorandum ili na pecatu. Mozda bi jednostavnije bilo da iskoristimo upravo neki od nasih starih grbova tipa Kotromanica i sl.

ja sam inace po riboispovjesti sarandzija
- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ti si Rusko na dobrom putu, samo si trebao koristiti jaci photo-cekic i majzl i da se uvaj lijepi stap fino ukleserusko je napisao/la:Amaterske igrarije s Photoshopom...![]()

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Imam i ja dara za crtanje rukom pa cu probati nesto napraviti.
Imaju 2 varijante stecaka. Meni je ova prva pravo privlacna jer na jednoj strani moze biti ovaj ribar a sa strane natpis Bistro BiH i ostalo ako zelite naslov web stranice reljef planina i rijeke mozemo se igrati i simbolikom sadasnjice otpadom i ubijanjem prirode.
Imaju 2 varijante stecaka. Meni je ova prva pravo privlacna jer na jednoj strani moze biti ovaj ribar a sa strane natpis Bistro BiH i ostalo ako zelite naslov web stranice reljef planina i rijeke mozemo se igrati i simbolikom sadasnjice otpadom i ubijanjem prirode.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

- Seha
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evo mali pokusaj.. Treba samo da definisemo koji stecak zelimo i sta da stoji na njemu i dali ovu prvu ili drugu varijantu.
Ovo sam brzinski nacrtao ima jos korigovanja prije bojenja crno sivo (ja ovo mogu uraditi i u akvarelu ili flomasterima mada mislim da bi akvarel bio prihvatljiviji jer je ujedno i simbolicna poruka.
Ovo sam brzinski nacrtao ima jos korigovanja prije bojenja crno sivo (ja ovo mogu uraditi i u akvarelu ili flomasterima mada mislim da bi akvarel bio prihvatljiviji jer je ujedno i simbolicna poruka.

- Seha
Evo cuo sam se sa senadom i adijem na msn.. Uradio sam par crteza (samo nemojte sad lozione haha)
Do ponedeljka se grb mora zavrsiti. Ubacio sam takozvano banjalucko kolo jer je i to nesto po cemu smo jedinstveni u regionu bas kao i ljiljan koji ruku na srce nije nicije obiljezje do Bosne i Hercegovine makar ga bas kao i stecke i bogumile svi svojatali.Simbolika. Mi i jesmo svaciji a niciji
!
Ako bude aktuelno slikacu sa stativom i pod rasvijetom kako bi slike bile bolje kvalitete.
Sad cekamo Zlaju da vidimo kako je ispala njegova rukotvorina.
O haj "
Do ponedeljka se grb mora zavrsiti. Ubacio sam takozvano banjalucko kolo jer je i to nesto po cemu smo jedinstveni u regionu bas kao i ljiljan koji ruku na srce nije nicije obiljezje do Bosne i Hercegovine makar ga bas kao i stecke i bogumile svi svojatali.Simbolika. Mi i jesmo svaciji a niciji

Ako bude aktuelno slikacu sa stativom i pod rasvijetom kako bi slike bile bolje kvalitete.
Sad cekamo Zlaju da vidimo kako je ispala njegova rukotvorina.
O haj "

- rusko
- Nobelovac
ova sa ljiljanima i planinama je dobra... da se mene pita ja bih dodao petokraku iznad lijevog ramena, ali mozda to nekima ne bi pasalo... makar zvijezdu...
super je sto je ona musicarska rola gore na vrhu...
super je sto je ona musicarska rola gore na vrhu...

Rodjak, jesam li pogrijesio sto sam ti potpis obrisao
E sad, da li stit mjenjati i slova birati....bujrum

E sad, da li stit mjenjati i slova birati....bujrum

- Seha
Rusko ono je banjalucko kolo
Nema frke rodjo otimaj saraj radi sta znas samo da dodjemo do grba.. Himna je skoro gotova ako je Combetu vjerovati na rijec

Nema frke rodjo otimaj saraj radi sta znas samo da dodjemo do grba.. Himna je skoro gotova ako je Combetu vjerovati na rijec

- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Danas sam uz kafu sa prijateljem iz likovnog udruženja na brzinu uradio skicu,ja i moj jaran smo to onako po sjećanju ,moram skinuti sliku sa net-a da se po njoj vodim.Seha imamo istu misao da umjesto stilizovanog cvijeta poviš glave bude simbol vode
Raja ovo je samo skica,stisnuo me posao ali radit ću dalje

Uploaded with ImageShack.us
Sav grafički prikaz stećka teško ide za logo,moraju ostati najvažniji detalji pa se gubi osnovna nit,tako da kamen u idućem radu izbacujem,pošto je skica na brzinu zaboravismo štap u ruku već ispade na prsa,čitam natpis da pišemo bosančicom,to mi malo smeta jer će biti za današnje pojmove nerazumljiv tekst itd
Ima puno rada oko ovoga da bude kako valja...
Raja ovo je samo skica,stisnuo me posao ali radit ću dalje

Uploaded with ImageShack.us
Sav grafički prikaz stećka teško ide za logo,moraju ostati najvažniji detalji pa se gubi osnovna nit,tako da kamen u idućem radu izbacujem,pošto je skica na brzinu zaboravismo štap u ruku već ispade na prsa,čitam natpis da pišemo bosančicom,to mi malo smeta jer će biti za današnje pojmove nerazumljiv tekst itd
Ima puno rada oko ovoga da bude kako valja...
- senad
- Gledač u vodu
- Lokacija:Sarajevo [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ja bih malo kombinovao ovo Šehino i Zlajino.
Gore u vrhu neka ide ono kao sunce (banjalučko kolo)
Ispod ovi Zlajini talasi, na sredini neka riba kao kod Šehe.
Ovaj Zlajin čikac je bolji i štap namjestiti u ruku.
Bez ikakvih natpisa, da ne bi bilo sto smo ovo ili ono, sto nismo ono.
Ali bez sjena, Zlaja, ako se moze odraditi.
Evo par slika stecka
A evo kako to izgleda izljeveno na gopsu.Jako jednostavno, a dobro izgleda.Kad bi samo ubacili ove talase, ribu (nenapdano) i štap sa ribom, bilo bi, po meni, ok.
A eto, pravite dalje pa da vidimo.Mene ovo par dana nece biti do navece na netu, pa se dogovarajte.
Gore u vrhu neka ide ono kao sunce (banjalučko kolo)
Ispod ovi Zlajini talasi, na sredini neka riba kao kod Šehe.
Ovaj Zlajin čikac je bolji i štap namjestiti u ruku.
Bez ikakvih natpisa, da ne bi bilo sto smo ovo ili ono, sto nismo ono.
Ali bez sjena, Zlaja, ako se moze odraditi.
Evo par slika stecka
A evo kako to izgleda izljeveno na gopsu.Jako jednostavno, a dobro izgleda.Kad bi samo ubacili ove talase, ribu (nenapdano) i štap sa ribom, bilo bi, po meni, ok.
A eto, pravite dalje pa da vidimo.Mene ovo par dana nece biti do navece na netu, pa se dogovarajte.
Ustvari, ja volim sjediti kraj vode i gledati u vodu.
by Kapo Senad
by Kapo Senad