BUŠKO JEZERO
Moderator/ica:emin
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Beatj javi nam se nakon ribolova i ubaci koju sliku.
- Seha
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: BUŠKO JEZERO
Jeste neka farma koja ce navodno morati platiti ostetni nalog za pricinjenu stetu.
-
- Početnik
- Pridružen/a:19 svi 2011, 22:38 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Hoću, ne brinite....Seha je napisao/la:Beatj javi nam se nakon ribolova i ubaci koju sliku.
Ako tko sazna još kakvu info neka lobodno napiše, do 20.06. još ima dosta pa da se možemo dobro pripremiti...
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pa zar su i fameri "u tim vodama", zna li se cime su zatrovali?Seha je napisao/la:Jeste neka farma koja ce navodno morati platiti ostetni nalog za pricinjenu stetu.
-
- Početnik
- Pridružen/a:19 svi 2011, 22:38 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Prema kojoj brani, gledam na google earthu i čini mi se da vidim dvije. Jedna manja zaobljena kod koje je kanal i ispust, a druga duga i ravna uz cestu. Našao sam neke slike i uz ovu prvu mi se više sviđa teren jer je u vodi sve puno grmova i zelenila...Seha je napisao/la:Beatj na Buskom nisam do sada lovio ali znam da ima dosta mreza i zbog toga sarandzije izbjegavaju loviti ovu vodu...beatj je napisao/la:Bok ekipa! Evo i ja planiram s frendovima otići na Buško jezero sredinom 6 mj., prvenstveno nas zanima moderni ribolov šarana, pa vas molim informacije i prijedloge gdje i kuda ići. Svaka informacija je dobrodošla... unaprijed zahvaljujem
Sto se tice terena cuo sam da treba ici prema brani da je tamo manje mreza i da se tu tokom cijele godine mogu vidjeti impresivna jata sarana.. Bila je negdje tema na forumu gdje je neka ekipa iz Slovenije trazila informacije o ribolovu na ovoj vodi.
Bistro
- @ldin
- Nobelovac
- Pridružen/a:02 ruj 2010, 22:44 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Uz tu prvu sa ,ispustom , sam i ja lično lovio , neznam kakv je vodostaj trenutno , al inače zna da oplića pravo , i babuške se skupi , i onda prema unutrašnjosti jezera ima dobar gaz, sa dobrim konstantnim protokom vode koja ide iz jezera kanalom tu sam gledao takmičenje u varaličarenju soma i ima opasnih nemani , tako je bilo prije 5-6 godina (mozda i više ) trenutno stanje neznam i šaranske pozicije ja to još ništa, ja i šaran=o bodova, nisam stigao do te faze, čuvam za još koju godinu
Baš me interesuje trenutno stanje, nadam se da će biti fotki i neka reportažica poslje vaše turneje , ono kao informacija iz prve ruke , meni lično taj kraj dole općenito, i ljudi i sve drugo , je ostalo u pravo ljepoj uspomeni i sjećanju ... Bistro !!!!
Baš me interesuje trenutno stanje, nadam se da će biti fotki i neka reportažica poslje vaše turneje , ono kao informacija iz prve ruke , meni lično taj kraj dole općenito, i ljudi i sve drugo , je ostalo u pravo ljepoj uspomeni i sjećanju ... Bistro !!!!
Starost počinje kad kajanje zamijeni snove !!!
-
- Početnik
Znači morat ćemo ponijeti i nešto pribora za bijelu ribu, kao i špinerki pribor, pa neće biti dosade...
Izvješće će bit sigurno čim se vratimo...
@ldine kakve su dubine tu na početku kanala i oko tih grmova, vjerojatno ovisi o vodostaju ali cca, je li kanal puno dublji od ostatka terena?
Izvješće će bit sigurno čim se vratimo...
@ldine kakve su dubine tu na početku kanala i oko tih grmova, vjerojatno ovisi o vodostaju ali cca, je li kanal puno dublji od ostatka terena?
- @ldin
- Nobelovac
- Pridružen/a:02 ruj 2010, 22:44 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Sam ulaz u kanal je plitak na mjestima , ja sam bio u ljetno doba i vodostaj je bio prilično nizak i sa druge strane možemo reć od Tomislava moralo je se gazit po vodi ured i 20 m , kad su ganjali tog soma , da bi se zabacilo u sam procjep kanala, koji je za čudo izgledao kao preljev neke riječice , a ne jezera. Konfiguracija terena i položaj kanala ima prirodan pad u odnosu na jezero komplet tako da on inače nije staršno dubok i mi smo tu na plovak i lovili bjelu ribu , skupi se tu kada su paklene vrućine , vjerovatno na to utiče i kostantan protok vode . Taj vodostaj diktira i sama brana logično i količina vode koju mehanički kontrolišu ventilima. To se po nekad zna desiti toliko brzo da riba često ostane na suhom . Oko tih grmova ili žbunova i uz sam nasip ovamo s Livanjske strane ostane livada gdje svako malo čovjek naleti na riblji skelet . Već sam spomenuo da je jezero pravo veliko , mi smo se tada koncentrisali samo na taj jedan dio i nije bilo potrebe da puno zujimo po jezeru jer je ribe bilo pravo i baš se moglo nauživat pecajući , eh sad da opet spomenem to je bilo prije godina . Koliko sam shvatio iz ove cijele priče , vi idete tamo i neko će vas dočekati kao domaćin , ne idete na sljepo , tak da ćete imati inf. iz prve ruke odmah po dolasku , vjerovatno postoji i neko bolje i kvalitetnije mjesto ,ako ništa ljepše ... U svakom slučaju dobar odmor vam ne može promaći
Starost počinje kad kajanje zamijeni snove !!!
- Seha
Mijesto Podgradina je blizu te duge brane uz cestu tu su navodno dobri tereni za sarana i soma. Malo sam trazio na netu i nadjem slike ulovljenih sarana i somova vjerovatno na tim terenima. Evo pogledaj na ovom linku terene i masakrirane ribe
Imas posebne mape sa slikama riba i buskog jezera.
https://picasaweb.google.com/podgradina
-
- Početnik
Hvala, već sam sve to vidio. Ovi veleljuskavi šarani su baš lijepi, šteta što su tak izmasakrirano završili...Seha je napisao/la:Mijesto Podgradina je blizu te duge brane uz cestu tu su navodno dobri tereni za sarana i soma. Malo sam trazio na netu i nadjem slike ulovljenih sarana i somova vjerovatno na tim terenima. Evo pogledaj na ovom linku terene i masakrirane ribe
-
- Početnik
Evo da se javim, bili mi na Buškom, stvarno prekrasno jezero. Ekipa ribočuvara zajedno sa gazdom koji je dobio koncesiju na jezero su stvarno odlična ekipa. Ribe ima puno i ako se budu trudili čuvat jezero kao što su naumili bit će to jedna od top destinacija za ribolovu u BiH, ako ne i šire... Da ne duljim, bili smo dolje 6 dana, lovili smo na livadama niže Podgradine, jezero je dosta nisko i na preporuku prvo smo odabrali poziciju na kojoj je trava (odnosno mlava kako je tamo zovu na nekih 80-120m od obale), nakon dva dana bez ozbiljnijeg poteza ribočuvar nas provoza gliserom do druge pozicije u travu koja je preko 150 m udaljena odobale i proteže se cca 300x1000m. Nako što smo vidjeli kakve ribe tamo plivaju odlučujemo promijeniti poziciju i već u noći imamo pravi griz, ali se frendu riba otkačuje, sljedeće jutro opet griz i ja lovim prvog šarana nešto preko 9kg. Misija je ispunjena i zadovoljno nastavljamo s ribolovom. Frend iduće noći dobiva jednog ljuskavog šarana oko 5 kg i to je što se šarana tiče to. Ulovili smo mnogo babuški takoda nam nije bilo dosadno. Sigurno idemo opet, ali u neko drugo vrijeme dok će šarani biti aktivniji jer ovaj put su se samo sunčali i plivali kroz travu i nisu ih interesirali naši mamci, dali zbog nedavnog mrijesta ili obilja prirodne hrane to neznam, procijenite sami. Ajmo i malo fotki sa posjeta Buškom:
- AlaS
- Nobelovac
- Lokacija:JELAH [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
bistro majstori svaka cast na odvojenom vremenu za ovu reportazu ,slike su mrak .Sledeci put mora biti bolje sad znate teren ,bistro
Bistro
- Seha
Vidi se da ste pravo gustali. Hvala na fotkama koje su praznik za oci. Svaka cast i bistro