Bilo je zlatno krilce aglia oblika-sad ću napisati priču o njemu-kupio sam taj leptir na pijaci od stare babe kojoj je muž stari blinkeraš otišao na onaj svijet,baba je odmah pribor i na pijacu

( možda ovdje ne ide smješko jer mene može čekati isto) ja izlazim sa posla subotom oko 1 sat poslije podne i na pijacu-baba je došla ranom zorom i uspjela rasprodati svu robu osim tog leptira i seta alki za voblere osmjeh joj od uha do uha pa meni veli riješila se starog prdonje i njegovog pribora i ovako se smijala

pa meni dade to dvoje za pet maraka,meni bi žao što je jedan od nas tako završio i kupim to prije kao neki spomen na starog ribara,eh sad moja greška -malo pogledam ime leptira na pakovanju koje je skroz požutjelo i koliko se sjećam pisalo je made in USA i nešto kao exalibur te nije bilo ono www i ti savremeni fazoni već baš stari leptir,na kartonu je bila odštampana pastrmka
Lovio sam bolene na taj leptir nevjerovatno dobro,udarali su ko blesavi,vibracija onog malog leptira na robusnom tijelu skroz mala a žuta peruška je davala mikro mjehuriće iza sebe,prošlo je od te sezone jedno pet godina a taj leptir mi nikako ne izlazi iz misli...