Neznam dali je vec neko pisao o ovome nacinu lova smudja na varku,ili je vec neko lovio ovom metodom???????? O cemu se radi?
Prije nego pocnem samo da naglasim da je varka broj 1 za ovu tehniku flat rap 8cm i 10cm sitnija kopca da varka ide skroz na povrsini, sporo motanje,
Dosta puta mi se desavalo da naletim na smudja da ubija kedere na povrsini ogromna jata i tako cjelu noc ore,i da izmjenjam 50 tak varki i nemam ni udarca i nakon 5 sati pokusavanja predaja,palim svjetlo i vidim milione kedera,znaci nemoj dzaba
Dugi niz godina se ovo desavalo,ali u zadnje vrijeme kada naletim na ovu ceremoniju probam par minuta i odustanem,jer samo glava zaboli hehehhehe i nikad za nikad ni udarca nismo imali sve do prije 2 mjeseca kako je pocelo?
Dolazimo na vodu kolega i ja i smudj uveliko tuce kedere na povrsini,stavljamo shallow r 7 cm i bacamo nista i dalje dere,prelazimo na flat rapa koji ide jos plice i sta se desava??????? Kolega je iznad mene i na odsjaju na vodi vidim da mu varka ide na povrsini i pravi liniju na povrsini,gledam u varku i govorim kolegi varka ti na povrsini,u tom momentu smudj odvali varku ohohohhoo smjesno,ali vec drugi zabacaj stvari postaju ozbiljnije ,vucemo obadvojica sada skroz po povrsini samo da pravi tu liniju skroz sporo,obadvojica imamo raub smudja na varku,kolegi spada ja vadim smudja,tu noc smo upecali 6 smudjeva, rauba na varku smo imali sigurno 20 tak i 5 spadanja dosta fula ali i napada
Drugi izlazak dolazimo smudj uopste ne raubuje na povrsini,opet ista stvar,na povrsinu 5 komada lovimo 10 rauba fulanja varke
8 izlazaka uvjek smo imali desavanja na ovaj fazon,cak i na Modracu smo ulovili 5 smudjeva ovom tehnikom
Zanimljiva stvar je ta da varka uopste neradi samo para povrsinu,definitivno najjaca stvar kada smudj radi na povrsini,
Isprobano na Bosni Savi i Jezeru Modrac,,,, bistroca