Otkad smo je proglasili revirom i cuva se znam da nam cetvrtina ribolovaca psuje sve zivo sto ne mogu rovariti po Doljanci i loviti u vrijeme lovostaja i mrijesta, cetvrtina se smije i kaze "Ma ko ih hebe sta oni tamo k.... masu nesto, treca cetvrtina se buni ni ona ne zna sto,a ostatak nije briga za bilo sta. Cak se i jedan dio gradjana koji su "na krivo nasadjeni" pa im smeta svaki klinac buni sto je tu revir, a ne bune se kad ljeti dodju pa zarostiljaju na nekom od sadrvana koje smo napravili. Vec se cuju komentari tipa ma bice radnih mjesta, sta oni hoce treba grad da se razvija, hebo ribu, hebo Doljanku ... Ima ona ratna pjesma "ginucemo do zadnjega samo da se Mostar spasi". E ovdje se samo spasava nesto drugo (pune se dzepovi) umjesto Mostara, ali interesi pojedinaca su svakako ispred interesa sirih narodnih masa!
U zadnje vrijeme sve vise imam jednu ludu zelju - Da se ponovo otvori goli otok, a kad dovedu "stanovnike" da im ja budem cuvar. Tukli bi mi kamen gumenim cekicem noc-dan dok ga u prah ne pretvore i pjevali "Godine su prosle pune muka..."