Dobro nam dosao neopitroid !
Licno nisam lovio na Limskom jezeru ali pouzdano znam od jednog poznanika da tu ima velikih sarana koje mjestani love uglavnom na puru i kukuruz.
Cesta su kidanja sto zbog terena a vise zbog neadekvatne opreme.
Razlog cestog kidanja strune pri kontaktu sa ribom su vjerovatno zbog velikih kolonija skoljki koje rastu po sprudu oko potopljenog korita koje vazi kao jedno od top pozicija za ribolov sarana na Limu zato pod obavezno jake sok lidere ukoliko lovis na takvim pozicijama. Ovaj poznanik Danijel je dobro lovio i na boilie Sinise Milenkovica >Milboil<.
Ribolov sarana u proljece i jesen na Borackom su definitivno ok, jer u jeku sezone kupaca ribolov je skoro pa nemoguca mislija!
Babo vidi koliko ja mogu bacit kamen

fijuuuuuuu ,,,,,,a malo je to sine sad ce ti babo pokazat ...FIJUUUU.....PLJAS.................

grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Najproduktivnije je loviti uz samu sasu jer to su poznate rute koje sarani redovno obilaze u potrazi za hranom. Idealno bi bilo da imas camac pa da razvlacis sisteme mada se i sa obale uz malo srece i znanja mogu ostvariti lijepi ulovi.
Sto se tice Vrtliskog nisam lovio na toj vodi i nemam blage veze nista u vezi te vode.Ukoliko si ti vec lovio na njemu napisi koju rijec o toj vodi siguran sam da ce nekoga interesovati informacije kolike su tu ribe lovljene kao i cijena dozvole i ostale pojedinosti.
Bistro