Slazem se Seha… nije vise nigdje med i mlijeko… Mi smo bili fokusirani na djecu u nasoj raspravi, Isak nam se zestoko razbolio dva dana prije puta kuci, pa smo bili u belaju… zato smo takve zakljucke i izvukli… a i ja malo volim pretjerati u mojim opisima situacija… sorry, satira mi u krvi
Sto se Danske tice, frend je preselio u Kopenhagen… A rado bih jednom navratio da se upoznamo i zabacimo. Najveci cejf bi mi bio sarana na muhu da lovim
Nego… danas sam bio mnogo losije srece… Odem na jedno mjesto o kom sam dosta citao, nekih sat i po voznje od mene… Jedva nadjem parking, navucem opremu na sebe i zadam se u "setnju" od nekih 6 km uz obalu da bih dosao do "hot spots"… Taj dio mora i obale izgleda ovako:
Tako da, dok si kraj vode nemoguce je vidjeti sta se desava iznad ovih brda… Bio sam nekih 500 metara iza ovih sajli sto se vide u moru, i taman da navezem muhu kad eto gumenjaka preda me… Vojni… Kazu - mladicu, kupi stvari i bjezi sto prije, ovdje pocinje vojna vjezba sa artiljerijskom paljbom. Imas pola sata da se popnes uz brdo… Reko - mogu li se vratiti istim putem kojim sam i dosao, jer brdo je vrlo visoko i bukvalno "okomito"… Kaze, NE… tamo su mete
I onako, u punoj opremi se prihvatim one sajle (koja je srecom iz mora isla do vrha tog brda i bila uvucena u neko debelo plasticno crijevo pa sam mogao da se penjem uz nju), stap zadijem u jaknu i zapnem… prokleto brdo je od pijeska, tako da za svaki korak uvis moram napraviti pet da se utaba "stepenica"… UMRO sam jednu tri puta do vrha… Na pola puta sam se od muke i agonije poceo smijati i derati se na nasem… Pucajte mater vam je*em…
Kada sam se popeo tek tada sam vidio silnu armadu koju su dovukli… topovi… tenkovi… pjesadija… Govore mi da produzim dalje i da slucajno ne slikam, a ja gledam ima li one ograde sa strujom (za zivotinje) da nalegnem na nju da mi srce dobije malo stimulacije…
Poslije sam imao nekih 8 km nizbrdice do parkinga i auta koje sam odmigoljio zadihan… Dodjem nekako do auta… Skinuo waderse… istresao znoj iz njih… i jos jednom umro… prije nego sto sam smogao snage da sjednem u auto i odvezem se kuci
U buduce znaci prvo pogledati njihovu web stranicu, pa onda u ribu:
[youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=MMK7ufeBOmg[/youtube]