Sage XP je neka vrsta univerzale posebno ako se ide na vecu ribu pa je klasa #6 nekako sveobuhvatna... medjutim to je tipican casting stap, i nema mu mane... ali kada se dodje na neki potok ili manju rijeku osjeti se da je prejak i treba nesto profinjeno.... onaj Anglerov boronac npr... ili sto se meni vec odavno mota po glavi jedan G Loomis Streamdance glx high line... samo nemam nigdje mogucnosti da ga probam...
Imam jedan G.Loomis, #8 koji je nevjerovatan stroj, znam da su im i dvorucni stapovi genijalni, ali kakvi su im ti za "profinjene" radove to pojma nemam... a zanima me zestoko
Evo dopao mi saka jedan "starkelja" kojeg je Tarantino rezirao
Hardy JET (Jon E Tarantino), duzina 7' AFTM 4, i jos jedna cudna rola o kojoj nisam uspio puno informacije iskopati i koja sadrzi pletenu snjuru za koju takodje nista neznam...
gotiva je i ove starkelje skontati ponekad, posebno ako je za sitnu lovu kao u ovom slucaju... jedino ne mogu da provalim iz koje je godine, moracu mejlati Hardy da ih pitam... a rola mi je zasad totalna misterija, o snjuri da i ne govorim - pletena i premazana necim poput voska...
I da ne mislite da sam totalno odlutao od teme, poenta: kontam koliko bi sad znacilo (i kostalo) doci do jednog originalnog stapa iz nase bosanske tradicije kako ju je opisao G.E.M Skues