Eh, danas napokon i ja dodjoh do vode, nakon dvomjesecne upale pluca... Odem prvo do rijeke, vidim preplavila, mutna... produzim do mora koje se sasvim suprotno rijeci, povuklo jednu 15-tak metara od obale... pa mi doslo da pitam ljude kad se to desilo, kontam "ovako je i onaj tsunami poceo"
Bilo je jos par usijanih glava... Kazu nije nista, samo znak da je doslo proljece pa se Danci poceli tusirati...
Razmjerismo se na brzinu... svakom isto dug 9'... nekom za klasu veci ili manji, ali svi znamo s njima baratati, malo se pecalo malo prepricavale zadnje sezone i zakljucismo da nema ribe...
Uprkos tome sam ipak zagazio u hladno more taman tol´ko da rashladim polovni organ... i da ispitam ovaj novi stap...
U pocetku mi je trebalo malo vremena da mu skontam akciju... zahtijeva precizan tempo, ali nije "neoprostiv"... a onda sam shvatio zasto se ljudi lako zaljube u Sage! Doduse, ovo nije prvi Sage stap koji drzim u ruci, ali do sada ubjedljivo najbolji (subjektivno misljenje, naravno)... Stap je TOP za snjure, cak i jednu snjuru koju koristim za vjezbe na travi (usukanu do djavola) izbacuje bez zapinjanja...
Onda sam obratio paznju na drsku, i skontao da u stvari ta "cigara" (half wells) dobro pase ovom stapu, jer je "radni dio" akcije na sredini stapa, sto se sa ovom drskom fino osjeti kada je stap "napunjen" za kontrazabacaj, na dlanu ... kako sam to skontao stap je postao "otvorena knjiga" i onda sam se pretvorio u malo dijete sa novom igrackom... i trajalo bi to sve do kasno u noc...
da ne bi proklete firme zvane VISION od koje nikada vise nista u zivotu necu kupiti!
Prosle godine sam kupio waderse od njih, one sa ziperom... i u sred srece procurise mi na lijevoj nozi i to na spoju neoprenske carape i "platna"... nisam ih koristio vise od 4 puta sve u svemu i to nijednom nisam pjesacio na duge staze u njima... blesanima iz visiona porucujem voodoo zelju - sjeme im se zatrlo i kurije im oko na cm@ru progledalo...
sjeb@se mi dan, a sve je stimalo, vjetra skoro da i nije bilo... sunce... stap...