Fly Fishing - udrobljeno

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler

montana
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Fly Fishing - udrobljeno

Post Postao/la montana » 05 svi 2011, 14:58

@ldin je napisao/la:Veso me iznenadi, iznenada , il je bilo : " željezo se kuje dok je vruće " sad nema nazad ...

flyFi... ti nisi bio na nastavi kada su se vobleri obradjivali , mogao bi na dopunsku , nevalja preskakt gradivo
nemoj mi bolan voblere dirat :grin: :wink: Bistro !!!!

Bistro
Tako je @ldine. "O bivsima... sve najbolje!" <jelmekotrazio>

Eto baja i predveza i lijepe kutije za muhe koja, u slucaju upadanja u vodu pluta. Pazi kad je otvaras nikad ne okreci prema vodi, jer ako kakav kapitalac ugleda toliko muha, da ne ostanes i bez njih i bez ruku! <valjanjeodsmijeha>

Bravo Veso! U pravom trenu, bas musicarski gest! <titinpionir> <championvanja>

Aldo sad na vodu i slike obavezno cim se vratis... i povedi Zlaju <valjanjeodsmijeha>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

flyFishing
Piskaralo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la flyFishing » 05 svi 2011, 15:50

@@ldin
taj patagonija kombinezon sam vidio na pik.ba i cijeni ga cca 200 KM jer nov kosta oko 450$...bas iz razloga sto pretpostavlja da negdje pusta vodu...
sto se tice voblera, mo's ti meni i pravo pace pokazat' al' dzaba... znas kako kazu: ljepota je u ocima posmatraca 8)
montana je napisao/la: Tako je @ldine. "O bivsima... sve najbolje!" <jelmekotrazio>
<championvanja>
Men and fish are alike. They both get into trouble when they open their mouths.

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 05 svi 2011, 16:45

Ako pretpostavlja, onda vjerovatno i pusta. Ne uzimajte to, jer je jako tesko zakrpiti takve stvari, ako je rupa na tesko dostupnom mjestu. da je 50km, pa hajde. Niko ne kupuje auto u pola cijene, a bez motora. Mislim da se za 200km moze naci ispravan ali manje markiran.

Ma to oko voblera, kad vec imas materijala i alata, mozes se prebaciti na djeljanje onih lutki sto idu jedna u drugu, drvenih caplji ili frula. Ista je tehnologija, a moze se prodati kao suvenir. <jelmekotrazio>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

flyFishing
Piskaralo

Post Postao/la flyFishing » 05 svi 2011, 16:55

montana je napisao/la: Ma to oko voblera, kad vec imas materijala i alata, mozes se prebaciti na djeljanje onih lutki sto idu jedna u drugu, drvenih caplji ili frula. Ista je tehnologija, a moze se prodati kao suvenir. <jelmekotrazio>
lutke "babuske" (a eto i dvojnog znacenja :mrgreen: )

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 05 svi 2011, 16:58

:135:

Barem se ostane u domenu ribolova.

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 05 svi 2011, 17:08

Moj komentar je bio: jarane tebi je hitno potreban sprej :mrgreen: ...hehehe šala mala,Veso ih je majstorki svezao i spakovao za svaku situaciju
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 05 svi 2011, 17:23

Aaaaa, virio si! Neka, neka, samo ne diraj. Ako slucajno barnes obidji 3 kruga oko Doma kulture i peri ruke 7 puta u caju od iglica madagaskarskog bora i odmah onoj nani u Buke kod Visokog. <valjanjeodsmijeha>

Sala. Odlican set. Sada ima kolekciju da nesmetano izvjezba i bacanje i ribolov. Posebno sa tim predvezima, koji se uz muhe najvise i habaju na pocetku.

Veso
Štela

Post Postao/la Veso » 06 svi 2011, 13:20

zlaja je napisao/la:Veso ih je majstorki svezao..
Mala dopuna.. Veso NE VEZE muhe (pa i nije onda neki musicar, a jos manje kompletan), nego sam trazio nekoliko "profesora" (i nasao), a onda malo popunio pisamce radi ravnoteze.. Ma ovo je bio samo mali test da vidim kao to sa postom fercera dole, kako brzo stize, moram li slati preporuceno ili moze i ovako, "ofrlje".. Vazno je da fercera!

@ldin
Nobelovac

Post Postao/la @ldin » 06 svi 2011, 14:23

fercera :grin:

Juče na Gostoviću , kratko , voda mutna , hladno ko' da će snijeg , s vremena na vrijeme i vjetar pa se ne moze ni "trenirat" ...
al' opet ljepše nego drzat daljinski od TV-a ,mada je to diskutabilmo i bolje da sam rekako meni ljepše jbg ...

- Inače ovo mjesto je nekih 11km od centra grada , jako ljepo, teško dočarat fotkom , pogotovo na ovakom trmurnom danu ,inače ovo je i ljetno kupalište , i iza svake stijene se krije ovako po neka uvala gdje se čovjek moze skloniti s djevojkom , porodicom ,prijateljima, dal će pecat il samo onako uzivat , roštilj... samo znate naš mentalitet i ljude , neznaju cijenit ono što imaju da im dukat daš , nekad bilo pastrmke, mladice ... sad i klena ako iskopaš ko da si na lutriji dobio , ima par lokalnih SELJAČINA koji ljeti kad je vodostaj nizak doslovce rukama iztrijebe sve, a ove dublje virove kojih stvarno znaju biti duboki po par metara nekim vilama kopljima, šta ga ja znam , rone i tamane ... opet ne krivim njih nego krivim "sebe ili nas " nisu oni krivi što im Bog nije pamet dao , nego mi što mi dozvolimo...

- ja stvarno volim ovaj kraj, od nedavno je i ovo zaštićena zona , Park Prirode Tajan... i malo je neozbiljno od mene što pokušavam ovo ovako u par teza il s jednom dvije fotke da prikazem i dočaram pa ću u skorije vrijeme ( čim izljepota, sunce grane ,i voda dodje na svoje ) da vas provodam malo ovim krajevima s nekim konkretnim materijalom ... Bistro !!!
slika

A na ovom mjestu sekunda da se okupam imam i video klip , buraz me skonto, posto smo se razvojili pecajući , i meni iza ledja iz nekog granja snimao potencijano kupanje, dok ja skakućem s mokrog kamena na drugi , e šipak mu , ništa od toga ,
mislio se <valjanjeodsmijeha>
slika
Starost počinje kad kajanje zamijeni snove !!!

flyFishing
Piskaralo

Post Postao/la flyFishing » 06 svi 2011, 14:36

scena sa druge fotke je k'o za bear gryllsa...
divlje i neukrotivo...

Veso
Štela

Post Postao/la Veso » 06 svi 2011, 16:22

@ldin je napisao/la:fercera :grin:

... s vremena na vrijeme i vjetar pa se ne moze ni "trenirat" ...
al' opet ljepše nego drzat daljinski od TV-a ,mada je to diskutabilmo i bolje da sam rekako meni ljepše jbg ...
Zbilja liiepi tereni! Zalosno sto je situacija takva kakva je, ne usudjujem se ni komentirati.. Nego, ovo drugo, sto sam citirao: vjetar ne mora da bude prepreka, ni za treniranje, a ni za ribolov. Puno toga se moze na vjetru, itekako. Ali, ako si pocetnik, onda oprez nije na odmet. Dok ne skontas sta se sve moze desiti bacajuci na vjetru, obazno naocale - i jos bolje, trening sa nekim komadicem vunice ili slicnog umjesto prave muhe i UDICE!

tare
Nobelovac

Post Postao/la tare » 06 svi 2011, 19:00

Aldo kakvo je ovdje stanje sa dozvolama i tim stvarima,posto planiram posjetiti Gostovic,nemoram nista ulovit samo da uzivam u ovim terenima...

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 06 svi 2011, 19:08

Fakat tereni lijepo izgledaju. Jos da mesara nema bio bi raj pa svako slobodno vrijeme sa cejfom iskoristiti.

@ldin
Nobelovac

Post Postao/la @ldin » 06 svi 2011, 20:05

Tare kad god hoćeš , i ne samo ti i ostala raja bujrum, ovo je samo mali dio , iza svake krivine se krije nešto ovako i još dva prava slapa , trudit ću se da u dogledno vrijeme kao što sam i rekao , da vam malo priblizim ovaj kraj onako općenito ne vezano za Gostović , od endemičnih biljaka do pećina stijena divljih potoka, biciklističkih tura itd. sve u par km2
- Izmedju ta dva vodopada raspon je od par kilometara pravo dobrog korita i terena , samo par kilometara višlje potok Suha od kojeg i nastaje Gostović to mu je jedna od pritoka, se akumulira i tom vodom se napaja čaršija , znači da je Gostović doslovce pitka voda , sve dok ne uđe dole u sela gdje počinje da kupi fekalije i ostalo smeće , al ovaj gore dio je netaknut i nezagađen i kao što rekoh u tih par kilometara izmedju vodopada pravo fin teren pustiti pastrmku i napravit revir , trebal još šta izpričat ???
Starost počinje kad kajanje zamijeni snove !!!

tare
Nobelovac

Post Postao/la tare » 06 svi 2011, 20:08

Hehe ne treba,dovoljne su ove dvije slike :grin:
A mora biti tu i poneka pastrmka da je ostala ili neki klencic...

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”